Twingly pistää blogeja paremmuusjärjestykseen

Olin vasta ehtinyt lukea Blog Heraldista, että Twingly ryhtyy rankkaamaan blogeja omien systeemiensä mukaan. Siellä kerrottiin mm. se, että Twingly haluaa tuoda esiin blogien merkitystä ja tärkeyttä myös kielialueiden mukaan.

Pian omaan sähköpostiin napsahti viesti:

“Tänään julkaisemme Suomen suosituimmat blogit rankkaavan Twingly Top 100-listan. Haluamme onnitella sinua koska molemmat blogisi Mieto marinadi ja Mari Koo ovat mukana listalla, tällä hetkellä sijalla 46 ja 89! Koko listan löydät osoitteesta: http://www.twingly.com/top100?lang=fi .

Twingly Top 100-listan yhteydessä lanseeramme myös Twinglyn BlogRankin, jolla mittaamme ja vertaamme blogien suosiota. Löydät omat BlogRank-arvosi täältä:
http://www.twingly.com/blogs/profile?url=http://marinadi.blogspot.com
http://www.twingly.com/blogs/profile?url=http://www.marikoistinen.fi”

Kävin vilkaisemassa listaa, ja vähän hämmennyin. Miten muotiblogit ovat tuolla noin vähän näkyvissä? Miksi minulta juuri Marinadi ja Mari Koo, missä on Kulutusjuhla (kun se omasta mielestäni on merkittävämpi, mutta kyse on tietysti subjektiivisesta näkemyksestä…)? Muokkaus: Kulutusjuhla on sijalla 53, kuten Erkka nokkelasti kommentoi. Omat silmät eivät kiireessä sitä havainneet.

Nooh, ehkä jossain vaiheessa selviää, mitä on järjestelmän takana. Pitänee perehtyä paremmin, kunhan on sopivasti aikaa, just nyt ei ehdi.

Mutta ihan kiva esimerkiksi tuo mahdollisuus tsekata tuo Blog Rank. Sinne voi muutkin vissiin naputella bloginsa osoitteita. Ja widgettejäkin on tarjolla.

Lisäys:

Haakanan Kari epäili Jaikussa, että listassa ovat vain ne blogit, jotka on käsin lisätty Twinglyn listaan. Muuten sijoitukset ei oikein selity. Ja Tuomas Rinta toteaa samassa paikassa, että Vuodatus.net -blogien määrä listalla voi johtua siitä että aiemmin vuodatus.net pingasi Twinglyä kun blogi päivitettiin.

Laitoin Twinglyyn vastausmailin, jossa kyselin ranking-listan muodostumisesta. Katsellaan, jos tulee vastausta.

Lisäys 17.12:

Twinglylle kohdistamassani mailissani linkkasin tuohon kyseiseen Jaiku-keskusteluun, johon Anton Johansson vastasi englanniksi (ja lähetti minulle sähköpostilla tiedon, että reagoi tuonne). Johanssonin vastaus:

“The list is based on the data we have in our index. It’s why we say it’s from “our point of view”. We have, for example, better index for Europe overall than for US blogs which makes the list quite unexpected in some cases.

The ranking is based on, among many other things, inlinks and “likes” (search for something at twingly.com and you’ll see what “Like” is). Visitors isn’t possible for us to use in this list right now and therefore we don’t. If you use that parameter the list would probably be quite different.

Some blogs with many visitors may not get so many links and sorry for them, for they’re not on our list in that case :)”

Tagged: Tags

7 Thoughts to “Twingly pistää blogeja paremmuusjärjestykseen

 1. Kulutusjuhla on 53.

  Muotiblogien kuvittelisi tosiaankin nousevan korkeammalle kun ne saa varmaan linkkirakkautta isolta medialta.

  Minua hämmentää suuresti, että että syksyn verrattain verkkaisesta elostani huolimatta Twingly rankkaa minut sijalle 66. Pelkkä linkkirakkaus se ei liene, sillä monet minuun osoittavat linkit ovat aliohjausta osoitteesta blog.erkka.com eikä suoria erkka.vuodatus.net -linkkejä.

 2. Erkka, kiitos havainnosta, omat silmät eivät blogia löytäneet enkä hoksannut sitä hakea sieltä (kun kai oletin, että Kulutusjuhlakin olisi mainittu minulle lähetetyssä mailissa). Katellaan, jos saisi selkeyttä listan muodostukseen.

 3. Twingly kyllä indeksoi muutkin kuin käsinlisätyt, joten pelkkien käsikäyttöisten ottaminen mukaan rankingiin ei kuulosta järkevältä..

  Minua ihmetyttää myös, että Kasvin, Haakanan ja Skitso-Jannen lisäksi listalle ei ole muita omalle palvelimelle asennettuja blogeja.

 4. Kun meidän valokuva- ja runotorstaimme pitävät kerrankin jonkin listauksen kärkeä, epäilisin seuraavaa:
  a) joo, tämä painottaa tosiaan jostain syystä vuodatusta todella vahvasti ja
  b) linkkien määrällä lienee hyvin paljon väliä. Koska se lienee ainoa luku, jolla kerran viikossa päivittyvä haasteblogi voi peitota kaikki muut.

 5. Erkka ja Valpuri, tämä Twinglyn listaus nyt ei todellakaan ole mitenkään kaikenkattava. Ja kuten tuosta Twinglyn vastauksesta sitten selvisikin, niin ne linkitykset saavat ison painoarvon.

  Jotenkin itselleni tuli tästä fiilis, että tätä kautta Twingly markkinoi itseään ja haluaa tehdä palveluaan tunnetuksi listauksella, josta myös viestitti blogeihin päin varsin tehokkaasti. Kun tunnetusti blogeissa kiinnostaa kaikenlainen “paremmuusjärjestykseen” laittaminen.

Comments are closed.