Sisältöä tuottavat kuluttajat

Viimeisimmässä (7. syyskuuta ilmestyneessä) IT-viikossa Mika Pantzar kirjoitti kolumnin otsakkeella "Kuluttaja 2.0: Viisaus tiivistyy joukossa" (olen samaa mieltä Digikon Pirkan kanssa siitä, että on lukemisen arvoinen pätkä).

"Kuluttaja 2.0 -liike perustuu kolmeen ajan ilmiöön: ihmisten haluun jakaa omia kokemuksiaan, uuteen verkottuneeseen tekniikaan ja kasvavaan luottamukseen kanssaihmisten kykyyn tuottaa tietoa."

Näitä samoja teemoja minäkin oletettavasti tulen miettimään blogien kulutuskirjoittelua tarkastellessani. Kaikki kolme tekijää linkittyvät yhteen, mutta henkilökohtaisesti olen kiinnostunut nimenomaan Pantzarin ensiksi mainitsemasta eli ihmisten halusta jakaa omia kokemuksiaan.
Sitähän blogeissa nimenomaan tehdään.

Samaa asiaa sivuten Digital Media Oy:n Timo Argillander kirjoitti Talouselämän (26/2006, s. 45) kolumnissa Web 2.0:ssa toteutuvasta käyttäjien roolista internetin palvelusisältöjen tuottajina. Hänen käsitteli tekstissään mm. Iggloa:

"Igglon tapauksessa haasteena on se, miten saada jäyhät suomalaiset kirjoittamaan tarinoita."

Mielestäni Argillanderin pelko on hiukkasen turha. Suomalaiset ovat kirjoittavaista kansaa, ja jo nyt blogeissakin on paljon tekstejä, joita voitaisiin hyödyntää esimerkiksi asiakaspalautteena, jos vain haluttaisiin ja osattaisiin.    

One thought to “Sisältöä tuottavat kuluttajat”

  1. Haluaisitko sinä jossain vaiheessa kirjoittaa aineiston keruusta. Ehkä sitten, kun tapa on valittu. Oletko laskenut. paljonko aiheeseen liittyviä blogeja nyt on vs. onko ystävälliset ihmiset perustaneet niitä lisää?

    Joudutko sä tulostamaan tai muuten tallentamaan kaikki blogit? Nettiin on helppo kirjoittaa ja poistaa. Entäs, jos blogissani haukun lähileipomon alimpaan hornaan ja he vaativat tiedon poistamista. Monilla keskustelupalstoilla ei saa mainita yrityksiä hyvässä eikä pahassa, koska se voi vaikuttaa liiketoimintaan ja sitä kautta tulla ikäviä seurauksia jopa käräjillä. Tieto lisää tuskaa tässäkin asiassa “Mitä uskaltaa kirjoittaa ja mitä jää sanomatta”.

    Kyselen paljon ja tiedän sen itsekin. Ei tarvitse juuri nyt vastata, mutta olisi mukava jossain vaiheessa kuulla mietteitä asiasta.

Comments are closed.