Tutkimusta blogeista ja verkkoviestinnästä

Digikon Pirkka julkaisi eilen tarkempia tietoja tutkimuksesta, jolla kartoitetaan suomalaisten blogituntemusta ja blogien luku- ja kirjoitustottumuksia. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkotutkimuksen tuomaa lisävalaistusta aihealueeseen.

“Minkälaisia blogeja ihmiset seuraavat? Miten he ovat päätyneet blogien lukijoiksi – seurataanko tuttujen, vieraiden vai medioiden blogeja? Lukevatko ihmiset vain vai kommentoivatko he myös? Mitä he hakevat blogeista – esimerkiksi uutisia, puheenaiheita, yhteydenpitoa tuttuihin tai samanhenkisiin ihmisiin?”

Tänään julkaistaan Lahdessa Tutkielmamatka verkkoviestintään -kirja. Se on toteutettu Verkkoviestinnän muuntokoulutus -hankkeen (Wermu) tuotoksena, eli 13 opiskelijaa on kirjoittanut tiivistelmän gradustaan.

Ainakaan tiedotteen mukaan kirjaan ei ole yhtään varsinaisesti blogeja käsittelevää artikkelia, mutta pitää silti varmastikin tutustua teokseen.

Tagged: Tags