Marinadi kyselee

Julkaisin eilen Mieto marinadi -blogissani kyselyn kyseiseen blogiin ja sen lukijoihin liittyen. Kyselyssä ei todellakaan ole mitään suurta tieteellistä tavoitetta eikä se täytä tutkimuksiin liittyviä kriteerejä, mutta ajattelin saavani mahdollisesti jotakin uutta ideaa siitä, miksi ihmiset blogeja lukevat, kirjoittavat ja kommentoivat. Lisäksi olen tietysti kiinnostunut yleisesti mielipiteistä Marinadi-blogiin liittyen.

Toteutin kyselyn Webropol-ohjelmistolla, johon minulla on työn kautta käyttöoikeus, mutta jolla en ole itse missään vaiheessa kyselyitä tehnyt. Ajattelin siis samalla opiskella ohjelmiston käyttöä myös työtäni varten vähän tuollaisella kevyemmällä otteella.

Jätin kyselystä pois esimerkiksi vastaajien demografiset tiedot ja keskityin vain blogimielipiteisiin ja lukutottumuksiin. Tietysti tiedostan sen, että tuollaiseen nettikyselyyn liittyy monta ongelmaa, esimerkiksi vastaajat ovat oletettavasti aktiivisimpia blogini lukijoita, ja palaute on tätä kautta myönteistä.

Jo nyt vastauksia on kertynyt yllättävän hyvin, ja erityisesti tietysti "sana on vapaa" -vastaukset ovat kaltaiselleni kvalitatiivisesti suuntautuneelle ihmiselle antoisaa luettavaa.  

 —

Viikonloppuna sain alkuun myös KUMUn lukupiirissä käsiteltävän klassikkoteoksen eli Gary Crossin Time and Money -kirjan. Olen sen perusopinnoissa joskus tenttinyt, mutta eipä ole tainnut ainakaan yksityiskohtaisemmin mitään jäädä mieleen. Tällä kertaa voisin hieman huolellisemmin perehtyä opukseen!

— 

Yliopistonlehtori, kuluttaja- ja nuorisotutkija Aution kirjoitus nuorten kulutuskulttuurista oli aamun Hesarin mielipidepalstan näkyvin teksti. Hyvä kirjoitus, tietenkin: ei sitä lukiessaan voinut muuta kuin nyökytellä. 

5 Thoughts to “Marinadi kyselee

  1. Aha, vai webropol (mun entisellä koulullakin käytettiin sitä). Harmi, minä kun olin toivonut, että sieltä taustalta palajastuisi jokin hyvä ja helppo netistä ilmaiseksi saatavissa oleva jutska, jonka käyttöä voisin harjoitella + neuvoa opeopiskelijoilleni. No, jatketaan metsästystä! (paljonko toi webropol maksaa? Ja millaisessa muodossa siitä saa tulokset?)

  2. Samat kysymykset kuin edellisellä eli paljonko kyselyn toteuttaminen maksaisi ja miten saa datan itselleen käyttöön? Onkohan yliopistoilla käyttöoikeudet Webropoliin?

    Minun pitäisi toteuttaa väitöskirjaani varten useampikin tällainen kysely netissä.

  3. SÄ: Joo, valitettavasti en ole mitään hienoa ilmaisjuttua käyttänyt, enkä yhtään tiedä, löytyykö sellaisia.

    Enkä kyllä hinnastakaan tiedä. Voin vähän yrittää kysellä, millaisella sopimuksella tuo on organisaatiossamme käytössä. Helppokäyttöinenhän tuo on, ja tiedot ovat koko ajan itsellä nähtävissä netin kautta. Mutta en siis ole mitenkään syvällisemmin Webropoliin perehtynyt.

    En ole kuullut, että yliopistolla olisi käyttöoikeus, mutta eihän se ihan mahdoton ajatus ole.

  4. Tervehdys. Ajattelin mainita, että itse olen käyttänyt Miiled nimisen yrityksen kyselytyökalua omien tutkimusteni tekemiseen. Kyselyohjelmisto sopii erityisesti tieteellisten tutkimusten tekoon, sillä siinä on yliveto valikoima kysymystyyppejä ja tiedot saa kätevästi ulos ohjelmasta

Comments are closed.