Blogikysely kuvaa 350 vastaajaansa

Optimointi.com pisti syksyllä ilmoille blogikyselyn, joka herätti jo silloin kysymyksiä esimerkiksi ButtUgly-Jannen ja Tuijan blogeissa. Nyt Nicolas Fogelholm on julkaissut kyselyn vastaukset, ja on valitettavasti pakko olla samaa mieltä kuin Marjut:

“Hmm.

On vielä pakko erikseen mainita, että raportin lukemista häiritsevät lukuisat kirjoitusvirheet. Kannattaisi korjata ne, sillä virheet syövät ikävästi uskottavuutta, joka ei muutenkaan taida olla kovin kummoisissa kantimissa.”

Kyselyyn oli saatu 350 vastausta. Vastaajamäärä on varsin pieni: kun marraskuussa pidin yhden viikon verran Mieto marinadi -blogissa omaa ei-niin-vakavaa -blogikyselyäni, siihen tuli 146 vastausta.

Blogikyselyn raportissa todetaan, että varsin moni vastaajista tuli Pinserin kautta:

“Tämän viitos kysymyksen osalta pita huomauttaa että sitä vääristää se tosiasia että blogikyselyn vastanneista aika moni on tullut Samin blogin kautta ja Samihan on Vihreiden ehdokas.”

Kuinkakohan monta tuli siis juuri tuolta? (Ja itse asiassahan Sami ei ole ehdokkaana, vaan Pinserin toinen puolisko eli Riitta.) Eli kertooko kysely suurelta osin Pinserin kävijöistä? Raportissa itsessään todetaan:

“BlogiSuomi 2006 kysely ei pyri olemaan eikä ole totuus suomalaisista bloggaajista. Kyselyn avulla meillä on kuitenkin huomattavasti parempi tai suuntanantava käsitys suomalaisesta bloggaajasta.”

No jaa. Voisiko kyselyn nimikin olla sitten jotain muuta, nyt otsikon perusteella syntyy kuva siitä, että on kartoitettu kunnolla blogaavia suomalaisia?

Enpä nyt valitettavasti tuntenut suuresti viisastuneeni. Tulokset pitäisi myös ehdottomasti kirjoittaa paremmin auki. Avoimissa kommenteissa olisi varmaan myös kiinnostavia pätkiä, mutta kyselyn tekijän työnä näkisin sen, että hän käy ne läpi ja analysoi niitä. Marinadin blogikyselyä pohdin parin blogitekstin verran, esimerkiksi Tietoa blogini lukijoista ja Hyvästä blogista on moneksi.

Kyselyni tavoitteenahan oli lähinnä se, että itse hieman testailen kyseistä kyselyohjelmaa ja saan omaan päähäni selvyyttä Mieto marinadi -blogin lukijoista.

– – –

Lisäys:

Myös Tuija katsastelee blogikyselyn vastauksia:

“Fogelholmin toteuttama blogikysely on mukava vilkaisu siihen vastanneiden joukkoon. Kiinnostavaa aikanaan verrata, eroaako tulos merkittävästi sellaisten tutkimusten tuloksista, joissa on huolehdittu otoksen edustavuudesta.”

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Blogikysely kuvaa 350 vastaajaansa

 1. Joopa, joo…

  “kielivirheet virheet syövät ikävästi uskottavuutta, joka ei muutenkaan taida olla kovin kummoisissa kantimissa.”

  On se outoa että joillakin on tällainen yleis negatiivinen asenne. Kun Ruotsissa tehtiin aivan samanlainen kysely se sai positiivista palauetta ja kiitoksia. No ei tällaista negatiivisuutta ole tullut kun täältä ja muutamalta muulta :-) .

  “Kyselyyn oli saatu 350 vastausta. Vastaajamäärä on varsin pieni: kun marraskuussa pidin yhden viikon verran Mieto marinadi -blogissa omaa ei-niin-vakavaa -blogikyselyäni, siihen tuli 146 vastausta.”

  Niin tai jos tuon lauseen muotoilee eri tavalla voisi sanoa että minun kyselyssä oli 350 vastausta ja sinun vain 146 :-) . Ei muuta, mutta hieman oudosti muotoiltu…

  “Ja itse asiassahan Sami ei ole ehdokkaana, vaan Pinserin toinen puolisko eli Riitta.” Kiitos. Tuo asia on korjattu!

 2. Nico: Tarkoitus ei ollut olla niin negatiivinen, mutta tuijottelen vain näitä tällaisia tiettyjen tutkimuslasien läpi. Eli siis kuten Tuija oli kirjoittanut omana blogiinsa, niin mikäs näitä kyselyitä lueskellessa, mutta hieman pohditumpana ja pikkuisen hiotumpana yms. se vain olisi vielä paljon parempi.

  Väännän siis tämän vastaajamäärän vielä rautalangasta: omassa kyselyssäni oli tavoitteena saada vastaamaan niitä, jotka Marinadia lukevat. Sinun kyselysi tavoitteena oli tavoittaa suomalaisia blogaajia ja blogien lukijoita kokonaisuudessaan. Marinadia lukee muutama sata, suomalaisia blogosfäärissä pyöriviä on omien laskelmiesikin mukaan huikeasti enemmän.

  Siis minun kyselyni tavoitteet olivat aivan toiset: sinulla oli tarkoistus saada käsitys suomalaisista blogaajista, joten kyllä tavoitteesi on lähtökohtaisesti ollut huomattavasti kunnianhimoisempi ja näin ollen vastaajamääränkin pitää olla merkittävästi laajempi.

  Jos sanoo tekevänsä “suomalaisen blogikyselyn”, niin ihan taatusti pitää olla valmis siihen, että sitä riepotellaan blogeissa negatiivisestikin :)

 3. Kielivirheiden lisäksi huvitti puoluekantoja esittänyt kuvaaja, jossa 0%:n kannatuksen palkki oli pidempi kuin 0,2:n. Näin näytti, että blogaajien joukosta löytyy kannattajia niin Suomen kansan sinivalkoisille kuin Suomi ? isänmaa -puolueille, vaikka todellisuudessa kannattajia ei ollut.

 4. PA, minä en edes noita graafeja jaksanut niin tarkkaan tutkailla, kun puoluekannat ei niin suuremmin kiinnosta. Mutta kieltämättä noilla pikkujutuilla on vaikutuksensa siihen, millainen asenne kyselyä kohtaan tulee.

Comments are closed.