TalSa tahtoo Omaa sanaa

Taloussanomien verkkosivuille on tulossa lähiaikoina, noin parin viikon kuluttua, Oma sana -osio. Sinne kirjoittaja voi tehdä tekstiä ja koota esimerkiksi itseään kiinnostavia uutisia.

Toimituspäällikkö Mari Flinkin mukaan tavoitteena on antaa tilaa henkilöille, joilla on paljon sanottavaa. “Maailmalla on paljon fiksuja ihmisiä, jotka pystyvät tätä kautta tuomaan oman äänensä kuuluviin”, Flink perusteli tänään, kun olin kuuntelemassa häntä Procomin järjestämän vierailun yhteydessä (olen siis työn puolesta jäsenenä kyseisessä tiedottajien järjestössä).

Oma sana -osioon on tällä hetkellä kuulemma tiedossa muutama kirjoittaja ja lisää haetaan.

Pisteytystä ja uutiskoontia

Kysyin, miten palvelu eroaa blogeista. Oma sana -systeemiin on lisätty vuorovaikutteisuutta ja kiinnostavuutta lisääviä palikoita: kirjoittaja voi napata talteen itseään kiinnostavat TalSan jutut helposti ja tekstejä voivat muut lukijat arvioida. Parhaimmiksi rankatut saattavat sitten päätyä lehden sivuille.

Erityisesti tämä viimeinen eli arvioinnin mahdollisuus on itsestäni hyvä lisä. TalSan sivuilla lukijajoukko on sen verran suuri, etteivät ihan vain omat kaverit käy laittamassa huippuarvioita kirjoituksille. Toki nämä Blogispotit ja muut pyrkivät vastaavaan pisteyttämiseen, mutta kriittinen käyttäjämassa ei ainakaan vielä niissä ylittynyt.

Mari Flink sanoi, että Oma sana -palvelusta karsitaan pois kaupalliseen hyödyntämiseen pyrkivät. Työnantajansa toki saa tuoda esiin, ja oman asiantuntijuuden ilmaiseminen on luonnollisesti suotavaa. Ei siis puffausta, vaan omia näkökulmia.

TalSassa nettiin panostetaan siis vahvasti: Flink painotti, että koko toimittajakunta tekee sekä sähköistä että paperista tuotetta. Oma sana -tyyppisillä palveluilla tietysti halutaan lisää aktiivisia kävijöitä. Ja kävijöiden avulla voidaan myydä lisää mainoksia jne.

Saa nähdä, miten Oma sana pyörähtää käyntiin. Mutta onhan se selvästi taas yksi osoitus siitä, että tiivis kisa myös suomalaisten talousalan nettisivuilla jatkuu ja ihmisiä halutaan koukuttaa tiettyjen sivujen käyttäjiksi.

(Kysyin Mari Flinkiltä luvan asiasta blogaamiseen, joten ei tarvitse edes salamyhkäistä kansalaisjournalismia harrastaa.)

Lisäys seuraavana päivänä: TalSa on saanut huomiota myös suomalaisen verkkomedian Grand One -kisan finaalissa kahdessa kategoriassa (via TalSan uutinen).

“Ensimmäisenä sanomalehtenä Suomessa Taloussanomat käänsi verkon ja painetun lehden suhteen toisin päin ja asetti verkon etusijalle viime lokakuussa.”

Muut kisan finalisteista löytyvät Grand One-sivuilta. Kisan kategorioissa on niin parasta verkkomainontaa kuin julkishallintoa sekä nettikampanjoita.

Tagged: Tags

3 Thoughts to “TalSa tahtoo Omaa sanaa

  1. Ei kai blogi eroa palvelusta mitenkään, vaan on yhden sortin palvelu. Ei kai ole olemassa muita kuin palveluja ja tuotteita. Tuote on jokin käsin kosketeltavissa oleva ja palvelu syntyy jokinlaisen toimintoketjun tuloksena.

  2. Äh, tietysti blogi on palvelu! Vissiinkin tuom lauseeni Kysyin, miten palvelu eroaa blogeista vuoksi ajattelit, että miellän blogin joksikin muuksi? Eli ideana oli ilmaista, että “miten tämä Oma sana -palvelu eroaa blogipalvelusta”.

Comments are closed.