Blogilistan luetut

Sedis on tehnyt kiinnostavan luokitteluharjoituksen Blogilistan sadasta luetuimmasta blogista pääsiäisaamuna. Sediksen luokittelun mukaan joukossa 43 käsityöblogia, 22 päiväkirjablogia (fiktiivistä tai todellista), 7 asiablogia, 5 kooste- ja ryhmäblogia, 5 “poikamme ja tyttömme maailmalla”, 4 perhe-, äitiys- jne. blogia, 4 ruokablogia, 4 yleis- ja viihdeblogia, 3 poliitikkoblogia, 2 taksiblogia ja 1 sarjakuvablogi.

Eli käsityöt jyräävät luetuimpien listalla. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, käsityöblogeissa pääosassa usein ovat kuvat, ja isokin joukko blogeja on varsin vaivatonta silmäillä nopeasti läpi. Näin harrastajat voivat seurata laajalti toistensa blogeja.

Päiväkirjamaiset blogit ovat tietysti ne tutuimmat, joissa pääsee “tirkistelemään” toisten elämää. Joten tokihan ne kiinnostavat.

Jätin Sedikselle kommentin (Marinadin nimellä) toivoen, että hän tekisi vastaavan luokittelun joskus myöhemmin, kun eletään ns. normaalia arkea. Olisi mielenkiintoista nähdä, näyttääkö Luetuimmat-lista jotenkin toisenlaiselta silloin.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Blogilistan luetut

  1. Ehkä asiablogeja tulee työssäkäyvien (ja salaa blogeja lukevien!) myötä lisää. En usko suuriin muutoksiin.

    Ehkä tuo kannattaisi tehdä top 100-listasta, itselläni vain lipsahti noin.

  2. Toi oli hyvä. Ja ovela lukea toisen luonnehdinta. Tästä sainkin ajatuksen.

Comments are closed.