Sponsorivoimaa blogille

Mika Lahdensivu kirjoittaa ruotsalaisesta blogaajasta, joka etsii itselleen rahoitusta: mikäli sataatuhatta kruunua (eli reilua 11 000 euroa) ei herran tilille tipahda, hän uhkaa lopettaa kolmivuotisen bloginsa. Ensisijaisesti hän etsii yhteistyökumppaneita eli ei sikäli suoraan vaadi lukijoiltaan rahaa.

Kyseinen Dick Erixon vaikuttaa olevan aktiivinen blogaaja, ja ilmeisesti lukijoitakin on kertynyt. Mutta saapa nähdä, löytyykö innokasta sponsorivoimaa. Erixonin mukaan eräs sponsorisopimus on tutkailtavana, ja päätöksensä blogin jatkosta hän tekee vasta toukokuun loputtua.

Mietin, onko Suomessa sellaisia blogeja, joista olisin valmis maksamaan. Kyllä, pari niin hyvää löytyy, että voisin pienellä summalla sponssatakin. Mutta useimmat ovat kuitenkin sellaisia, ettei niissä ole riittävästi mitään niin erityistä, jota joku toinen blogi ei voisi tarjota.

No, huomenna on blogimiitti, jota sponsoroi yritys, joten sinällään tässä on välillisesti tullut edes pari kaljaa blogillaan tienattua :) . Mukaan mahtuu vielä, joten tervetuloa vaan!

Ja toki olen valmis ottamaan itsellenikin blogisponsoreita, mikäli sopiva yhteistyösopimus saadaan aikaan :)

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Sponsorivoimaa blogille

 1. Itse olen tukenut Wikipediaa, mutta se taitaa olla eri asia.

 2. Joo, Wikipedia on vähän toisenlaista kuin yksittäisten ihmisten omat blogit. Mutta sinällään tietysti kannatettavaa tukemista!

 3. Eikös tuo sponsorin hakeminen ole itse asiassa todella yksinkertaista ja melko yleistäkin. Nimittäin esimerkiksi noita Googlen organisoimia mainoksia tuntuu olevan jo monissa blogeissa.

  En tiedä paljonko niillä on ihan oikeasti mahdollisuus tienata, teoriassa kuitenkin aikalailla. Siis jos blogini olisi riittävän mielenkiintoinen, niin voisin rahoittaa sen mainostuloilla. Omallani käy tilastojen mukaan vähän reilu sata kävijää päivässä, joten sillä potentiaalisella mainostulolla ei vielä voi päivätöitä ikävä kyllä lopettaa :)

  En ole mainoksia edes sivuilleni kahdesta syystä laittanut. Ensinnäkin monet blogit ja kotisivut ovat todella sekavan näköisiä, niiden ilme ja luettavuus on selkeästi kärsinyt. Toiseksi haluan ehdottomasti säilyttää riippumattomuuteni. Nyt voin kirjoittaa mainonnasta, markkinoinnista ja brandeista täysin vapaana sponsorin toiveista.

 4. Jaska, mielestäni Google-mainokset ja sponsorointi ovat eri asioita. Kuten nyt markkinoinnin maailmassa perusmainonta on eri asia kuin vaikka urheilijan tai kulttuuritapahtuman sponssaaminen.

  Enkä minäkään ole mainoksia blogeihini laittanut, pitkälti samoista syistä kuin sinä.

  Teoriassa toki voi tienata, mutta kuten kirjoitit, niin käytännössä perusblogaaja ei juurikaan Googlen kautta tuloja saa, ja niistä aiheutuvat negatiivisemmat lieveilmiöt ovat kuitenkin sellaisia, ettei saatava taskuraha ole riittävä houkutin.

  Itse asiassa tällä hetkellä on aika monta suomalaisblogiakin, joissa kirjoitetaan nimenomaan mm. hakukoneoptimoinnista ja mahdollisuudesta tehdä rahaa sivuillaan. Eli vinkkejä kyllä löytää tästä meidänkin ympäristöstämme.

Comments are closed.