Yle aloitti Kansalaismediakatsauksen

Yle on tehnyt uuden aluevaltauksen: Henrik Anttonen toimittaa Kansalaismediakatsausta, johon kootaan poimintoja blogeista ja podcasteista. Tuija toteaa:

YLEn tämän syksyinen Kansalaismediakatsaus on ohjelmatuote, jolta sopii odottaa paljon. Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta: kuinka löytää tuhansista ja tuhansista viikon aikana julkaistavista blogipostauksista jotakin yleisesti kiinnostavaa yhteen viisiminuuttiseen?

Kansalaismediakatsaus aloitti lainaamalla minun blogistani tekstiä, kiitän huomiosta ja tietysti totean, että hieno startti, heh!

Kieltämättä oli hieman hassu fiilis kuulla blogiteksti puhuttuna. Täytyy myöntää, että itse ennemmin edelleen lueskelen blogitekstit kuin kuuntelen niitä. Esimerkiksi mahdolliset linkitykset jäävät tietysti selviämättä kuunneltaessa. Blogitekstin on miettinyt kuitenkin nimenomaan luettavaksi ruudulta, joten kuultuna pätkä ei välttämättä aina toimi. Luulen, ettei esimerkiksi tuo kyseinen oma tekstini ja viittaukset toisiin blogeihin täysin selviä, jos vain kuuntelee Henrik Anttosen luennan.

On toki haastavaa valita noita pätkiä katsauksiin, mutta hienoa, että Ylellä riittää tällaiseen tekemiseen halua. En epäile sitä, etteikö kiinnostavia pätkiä olisi riittävästi, mutta ongelmahan on juuri se rajaaminen ja valinta.

Ja kiitos myös siitä, että Henrik kertoo myös blogaajilla tekstien siteeramisesta Kansalaismediakatsausta. Välttämätöntähän se ei olisi, mutta on toki kohteliasta ja varmasti myös omalta osaltaan markkinoi kyseisestä katsausta.

Tagged: Tags

One thought to “Yle aloitti Kansalaismediakatsauksen”

  1. Hauska ohjelmaidea :) Itse mietin 1994 miten silloisen usenetin valtavasta tarjonnasta voisi pökästä jotain mielenkiintoista radioon tai lehtiin. Isolle yleisölle konsepti oli kuitenkin vielä liian tuntematon että sitä olisi kannattanut ajatella pidemmälle. Nyt ihmisten webbitietoisuus ja sisällöntuotanto on tietenkin ihan toisella tasolla!

    Radio on muuten yks niitä harvoja paikkoja joissa viisi minuuttua on tooooodella pitkä aika… kun on siellä tiskin toisella puolella ;-)

Comments are closed.