Muotiblogit koko kansan tietoisuuteen

Hesarin kuukausiliitteessä on Palménin tekemä laaja artikkeli suomalaisista muotiblogeista (s 66-73) . Juttu nostaa esiin haastattelumuodossa muutamia kirjoittajia (mm. Luxuriouksen kolmikon ja Indien), ja asiantuntijakommentti nuorten rahankäyttöön ja kuluttaja-asenteisiin on pyydetty tutkija Terhi-Anna Wilskalta.

Blogosfräärin yksi, kovasti viimeisen vuoden aikana noussut ilmiö oli tuotiin mukavasti esiin näiden blogikirjoittajien itsensä kautta.

Moni ns. tavisblogaajakin on kommentoinut muotiblogeja, milloin ilahtuneena, milloin huvittuneena, toisinaan ärsyyntyneenä tai jopa lohdullisuutta saaden. Jos aiemmin neuleblogit olivat meille taviskirjoittajille oudompi ryhmä, niin nyt muotiblogit kohoavat kovaa vauhtia suomalaistekin blogien joukossa omaksi osa-alueekseen. Siellä pyörii aivan oma porukkansa, runsaasti nuoria tyttöjä, joista monet ovat hyvin aktiivisia blogaajia. Ja kommentoinnin määrä on myös suuri.

Blogit ja kansalaisjournalismi -aihe on tällä vikolla ollut vahvasti esillä monessa blogissa, Maija Aallon Uutispöytälaatikko-blogin tekstistä löytyy linkkejä. Muotiblogimaailmassa on jo mielestäni jo aineksia sellaiseen “tekemisen meininkiin”: esimerkiksi Desthea tuottaa blogiinsa haastatteluita, tiedottaa ajankohtaisista tapahtumista ja kirjoittaa kokemuksiaan muotimessuilta. Ja löytyy myös kriittistä asennetta.

Eli mitäs mieltä olet, Teppo, onko tässä kaipaamasi “blogimaailman journalistinen extremeduudsoni”? (Ja jep, se Tepon 100 tuntematonta -sarja on hieno!)

– – –

Aiemmin olen kirjoittanut muotiblogeista mm. ruotsalaisten blogimainontaa käsitellessäni sekä kevättalvella, kun vähän tarkemmin selailin suomalaisia muotiblogeja.

– – –

Ja vielä lisäys muuhun blogimenoon liittyen:

Blog Day jäi eilen viettämättä, koska asioita oli sen verran priorisoitavaa sairaalareissuni jäljiljä. En siis vain jaksanut miettiä, mitkä viisi blogia nostaisin esiin. Sen sijaan Auringonkukkametsässä on tehty ansiokasta työtä ja koottu päivään osallistuneita suomenkielisiä blogeja listaksi.

Ja mikäpäs estää esittelemään hyvä blogilöytäjä muulloinkin kuin nimenomaisena päivänä: jotenkin tuntuu, että tämä puoli oli aktiivisempaa joskus aikaisemmin, kun blogeja oli vähemmän. Itsekin voisin kyllä olla tämän suhteen aktiivisempi, monta hyvää blogia on tullut vastaan, jotka olisi syytä huomioida.

Tagged: Tags

8 Thoughts to “Muotiblogit koko kansan tietoisuuteen

 1. Jepjep, kyllä tuo hyvältä näyttää. Harmi, ettei muoti noin aiheena nappaa, mutta ei se yhtään himmennä sitä, että tuossa todella on sitä tekemisen meininkiä.

  Kiitos spottauksesta. Ja linkeistä, niitä on kohta sun eri blogeistasi enemmän kuin muualta yhteensä :)

 2. Sorry, kun tuo sun kommenttisi jumitti moderoitavaksi (juu, suutarin lapset jne, tämäkin blogi menee vielä uusiksi ja nämä eriniset tekniset seikat sitten paranevat).

  Olisinkin yllättynyt, jos trendit olisivat olleet sinulle läheinen aihe :) Minusta on vain jotenkin viehättävää, että tytöt ja nuoret todellakin tekevät, eivätkä vain mietiskele. Eivätkä varmaan paljon piittaa siitä, mitä me täällä joristaan!

  Mitä tulee linkityksiin, niin onneksi minulla on monta logia, joista linkittää :D

 3. No hei, ei nyt tartte käydä mun tyyliä arvostelemaan! :)

  Tuo on muuten hyvä kiteytys – ei ne mimmit oikeasti välitä tällasista jorinoista pätkääkään, menee ja tekee vaan. Helvetin rok on se.

 4. Niin juu, ja todennäköisestihän noita tekijöitä on vaikka kuinka. Sitä on vain tällainen setä niin pirun pihalla siitä, mitä tuolla ulkona oikeasti tapahtuu.

  Kaveri kiteytti aika hyvin, kun sanoi, ettei tulevaisuuden sankarikuvaajia kannata etsiä valokuvaussivustoilta tai kamerakerhoista vaan irc-galleriasta. Siellä on hulluimmat ideat ja se tekemisen meininki. Sen teknisen osaamisen ehtii opetella sitten myöhemmin.

  Sama varmaan pätee kirjoittamiseenkin, enemmän tai vähemmän.

 5. Joo, tuolla voi tapahtua ties mitä, mutta mites sen tästä omasta maailmastaan ja pienistä piireistään edes havaitsisi.

  Ja kirjoittamisenkin hienosäädön ehtii opetella, kun sen aika on. Hyviä kirjoittajiahan kyllä riittää blogeissakin, mutta muuten intomielisiä on kovin vähän.

 6. Siis mä niin tiesin, ihan tarkistamatta, että mun blogiinhan tossa on linkki kohdassa “ärsyyntyneenä”, vaikka en edes muistanut koska olisin siellä kommentoinut erityisemmin muotiblogeja.

  Mutta muotiblogithan on ihan kivoja, jos niissä on jotain muutakin kuin 13941 eri tapaa käyttää harmaata paitaa farkkujen kanssa, mitä suuri osa sellaisten keskenkasvuisten tylsimysten kirjoittamista muotiblogeista vaikuttaa ikävä kyllä olevan. Sen sijaan esimerkiksi tuo Desthea vaikutti ihan mielenkiintoiselta.

 7. Saara, niin kovin harva tuolla blogeissaan uskaltaa esittää hiukankaan negatiivista mistään, tai siis tavalla, jota minä jaksaisin lukea, ja sinulta jotenkin muistin tuon leggins-kommentin, heh.

  Ja jep, hyvä muotiblogi on kivaa luettavaa.

Comments are closed.