Myllerryksiä ja uusia aluevaltauksia

Viestimieli aloitti

Oma mainos ensiksi eli siis perustin toiminimen nimeltä Viestimieli. Palveluita saa ostaa! Nettisivusäädöissä ja muussa touhuissa sain onneksi apua itseltäni fiksummilta, eli Ilkka teki hienon työn webmasterinani ja Oopa suunnitteli logon.

Blogaaminen kannattaa: en ole lainkaan varma, että minulla ensinnäkään olisi koko toiminimeä ilman tätä blogi-intoilua, ja toisekseen sitä kautta olen tutustunut osaaviin ihmisiin, kaverustunut ja ystävystynyt ja saanut apua. Se on hienoa se!

Kuohuntaa muotiblogeissa lehtijutun vuoksi

Melkoisen mylläkän Hesarin kuukausiliitteen muotiblogijuttu herätti: toimittaja nosti saamansa palautteen esiin omassa blogissaan. Monet muotiblogaajat kokevat, että juttu vähätteli ja arvosteli heitä, vaikka itse en jutun sävyä todellakaan tällaiseksi tulkinnut.

Mutta eihän tämä sinällään uutta ole blogeista kirjoittaessa. Älähdyksiä tulee, kun blogeja käsitellään valtamediassa, koska eihän tätäkään ilmiöitä koskaan voi selittää niin kaikenkattavan hyvin, että jokainen kokisi toimittajan siinä onnistuneen.

Tampereella seminaari lokakuussa

Mediakasvatusseuran, Tampereen yliopiston mediakasvatushankkeen ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden laitoksen kaikille avoin seminaari “Hei me blogataan! Digitaalisen lukutaidot sosiaalisen median käytänteissä” lokakuun 15. päivä. Ajattelin tyrkyttää omaa esitystä työryhmiin, kun kerran sana on vapaa.

Jaiku mukana Mobiili sähköinen yhteiskunta -kurssilla

Neljänneksi: Olen mukana viestinnän laitoksen järjestemällä Mobiili sähköinen yhteiskunta -kurssilla, joka alkoi eilen. Kurssia varten perustin luennon alussa oman Jaiku-kanavan, johon on nyt lisäkseni liittynyt pari kurssilaista ja muita kiinnostuineita. Eli näin nyt sitten testataan, miten tuollainen tapa sopii omaan oppimiseen. Ainakin nyt tuntuu, että perusluentoistumisen oheen sai näin hyvää lisämeininkiä ja keskustelu aiheen tiimoilta laajenee luentosalin ulkopuolelle.

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Myllerryksiä ja uusia aluevaltauksia

  1. Onneksi olkoon ja menestystä Viestimielelle!

  2. Omituista kyllä tuo Kuukausiliitteen saama kriitikki, juttuhan oli ihan silkkihansikkailla tehty. Asiastahan olisi saanut kaikenlaista terävääkin aikaan…

  3. Tuija, kiitos vaan, en ehkä ihan kvartaalitalouden mukaan firmaa pyöritä, mutta jos puolen vuoden päästä viimeistään kunnon katsaus :)

    Samuli: Ja onnea sinullekin omalla sarallasi!

    Honeybunny: Niinpä, paljon pahemmin olisi voitu riepotella: tuossa jutussahan oli vain ihan normaalia, lehtijuttujen tekoon kuuluvaa monipuolisuutta. Ja varmasti niitä oikeasti kriittisiäkin juttuja vielä tulee. Toisaalta muotiblogeissa nyt mielipiteet voivat olla kärkkäitä ja äänekkäit pienemmistäkin asioissa.

Comments are closed.