Kansalais- ja muuta mediaa

Blogini sai kunnian jo toistamiseen päästä Ylen Kansalaismediakatsaukseen. Jälleen oli outoa kuulla omaa blogiaan Henrik Anttosen ääneenlukemana, mutta nyt, kun homma on jo jonkin aikaa pyörinyt, niin mukavaa katsontakantaa Kansalaismediakatsaus on tuonut blogimaailmaan.

Ohjelman voi siis nyt kuunnella myös ihan perinteisesti radiosta eli Radio Peilistä lauantaina klo 12:55 ja sunnuntaiaamuyöstä klo 04:44.

– – –

Google siis osti Jaikun, ja tällä hetkellä jaikuilijaksi pääsee vain käyttäjien kutsujen kautta. Mikäli joku haluaa kirjautua Jaikuun, niin minulla on kutsuja jaettavaksi eli saa laittaa mailia tai kommentin.

– – –

Uusi Suomi avautui ja luottaa blogaajiin, jotka ovat lähinnä muusta julkisuudesta tuttuja naamoja (niih, ei edes minua kysytty, eheh!). Kuten Haakana ehti jo eilen kommentoida:

“Tässä kohtaa ei oikeastaan vielä voi sanoa, ovatko Uuden Suomen bloggaajat enemmänkin vanhan polven kolumnisteja. Toistaiseksi US:n bloggaajista vain Jukka Relander on ehtinyt osallistumaan kirjoituksestaan syntyneeseen keskusteluun. Eihän tässä nyt tietenkään ole vielä kulunut päivääkään, mutta kyseessä on juuri se päivä.”

Eipä näytä blogikommentteihin vastaaminen tänäänkään suuresti edistyneen. Toivottavasti tilanne paranee: menee vähän tylsäksi, kun kommentoijat vain esittävät mielipiteitään, mutta tekstin laatijat reagoivat hitaasti tai eivät lainkaan.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Kansalais- ja muuta mediaa

  1. Oletko muuten Marikoo miettinyt mediakirjon laajentamista podcastilla? Tampereella toisessa wirallisessa blogimiitissä miettivät, mistä saisi näkyvän keulahahmon edistamaan podcastingin tunnettuutta. Teikäähän siihen pitäisi usuttaa!

    Saanko kysyä mielipidettäsi Yoen esille tuomaan näkökulmaan ( http://tinyurl.com/257l59 ) – kumpi sinusta on oman podcastin pystyyn panemiselle isompi kynnys, julkaisun tekninen suoritus vaiko omalla äänellä puhuen esiintyminen?

  2. Mjoo, olen sitä joskus toki miettinyt, ja olen Marinadissa jonkun ääninäytteeni julkaissutkin (10 satunaista faktaa minusta: http://www.evoca.com/everyone_recording.jsp?rid=59102).
    Suurin kynnys lienee se, että koen kirjoittamisen itselleni luontevaksi tavaksi olla esillä netissä. Ja toisaalta itsekin mieluusti usein luen tekstejä, podcasteja kuuntelen satunnaisesti, kun taas blogeja seuraan aktiivisesti.

    Toki tekniikallakin on oma osuutensta, eli jos työkalu olisi tarpeeksi simppeli ja vaivaton, niin kynnys kokeiluun olisi ainakin matala.

    Omalla äänellä esiintyminen ei minua sinällään vaivaa, vaikka toki puhumisessa häiritsee se, ettei niitä voi samalla tavalla editoida jälkikäteen kuin tekstejä. Minähän hölötän helposti ohi suuni…

Comments are closed.