Nettikeskusteluista HS:n Hinta&Laatu -sivuille

Kirjoitin Hesarin Hinta&Laatu -sivuille jutun kuluttajien käymistä nettikeskusteluista ja keskinäisestä kokemustenjaosta sekä yritysten suhtautumisesta näihin. Juttu löytyy päivän lehdestä (D2). Maksullista nettiversiota käyttävät voivat luonnollisesti lukea jutun myös diginä.

Otsikoksi oli toimituksessa muokkautunut “Tavarat ja palvelut saavat huutia netissä”. Oma otsikkoversioni oli neutraalimpi: mielestäni jo muutenkin tuodaan liikaa esiin negatiivisia kommentteja sen sijaan, että näytettäisiin myös sitä suurta joukkoa hyvää palautetta, jota esimerkiksi blogeihin kirjoitetaan. Kulutusjuhlaan kokoamistani, blogeissa esiintyneistä yrityksiin, tuotteisiin ja palveluihin kohdistuvista pätkistä, melkoinen osa on kuitenkin myönteisiä.

Juttuun liitin muutamia esimerkkejä netin kirjoittelusta. Mukana oli pätkä mm. Viiman tekstistä liittyen Batteryn ja Fortumin kampanjaan, jota myös itse käsittelin Viiman innoittamana.

Itse asiassa sen verran tongin tuotakin aihetta, että otin yhteyttä HeyDayhin ja kysyin kommenttia. Kyseessä oli kuulemma yksittäisen työntekijän ajattelemattomuuttaan tekemä kirjoittelu: minun tai Viiman blogiin asti HeyDaysta ei kuitenkaan tultu kommentoimaan, vaikka linkit tietysti toimitin. Tätä aihetta olisi kieltämättä kiinnostava penkoa vielä lisää, joten ehkäpä vielä siitä juttu erikseen.

Tosin esimerkiksi Ville Lämsä kommentoi aihetta Keskisuomalaisen kolumnissa (linkki löytyi taas Viiman kautta).

HS:n Hinta&Laatu -sivuille on jatkossakin tulossa tekstejäni. Jos nyt joku epäilee, että tällä kirjoittelulla ja taannoisella HS.fi:n järjestelmällä blogi-illalla oli joku yhteys, niin ainakaan minä en tästä yhteydestä mitään tiedä. Kauppasin juttuideani ihan normaaliin free-tyyliin joskus viime vuoden loka-marraskuussa, eikä esimerkiksi Hinta&Laatu-sivujen toimitus kyseisestä illasta mitään tiennyt, kun sen mainitsin. Että joo, saan korvauksia tehdystä työstä kuluttajatoimittajana, mutta ei pientä blogisieluani (ainakaan vielä!) ole ostettu Sanomien minkään yksikön alle.

Ja tietysti minua saa ostaa kirjoittamaan muuallekin, hehee!