Blogisteille lisärahaa suosion mukaan

Tänään kävin ProComin vierailulla Taloussanomissa kuulemassa hiukan päätoimittajan näkemyksiä talousjournalismin ja nettisivustojen kehityssuunnista. Tästä kirjoitin raportin ProComin blogin puolelle.

Sen verran tähän blogiin mainittakoon, että korva huomioi Raesteen käyttävän sanaa “blogisti”. TalSaan on tällä viikolla tullut neljä “virallista” blogia, joita kirjoittavat eri maissa asuvat naiset, esimerkiksi Baltian kirjeenvaihtaja Lenina Rautonen, ja heitä nyt sitten kutsuttiin blogisteiksi.

Joskus muinoinhan tässä blogissa mietittiin, olisiko blogisti pätevä termi kaltaisillemme blogeihin ns. suuremmalla intohimolla tai mielenkiinnolla suhtautuviin.

Raeste mainitsi mahdolliseksi myös sen, että blogikirjoittajia voitaisiin mahdollisesti palkita hyvistä klikkaus- ja lukijamääristä, vaikka perustoimittajia ei näin olekaan tarkoitus arvottaa.

Ja kuten nykytyyliin sopii, niin yhteisöllisyyttä korostettiin ja videoiden tuloon uskottiin.

– – –

Olin Kulutusjuhla-blogin ylläpitäjän roolissa illan tv-uutisissa pätkässä (voi nyt katsoa YLEn Areenasta, sieltä minäkin sen kaivoin), jossa käsiteltiin kuluttajien tiedonhankintaa netissä ja sitä, miten yritykset tätä hyödyntävät tai eivät hyödynnä. Peruspuhetta siitä, miten netti vaikuttaa hankintojen taustalla ja yritykset ovat heräilleet siihen, että keskusteluja voisi seurata.

Enkä minä ole mukana kuin yhden virkkeen verran, mutta sentään mac näkyy taas ansiokkaasti (eli juuh, ihan maksamaton mainos ja tietysti oman imagon luomista raahata konetta aina mukaan…)

– – –

Viikon blogimarkkinointihuomio on autopuolelta eli Micra Cuts -blogi, josta Kari Haakana kirjoitti ja kommentoi jo maanantaina. Auto kiertää suositulta blogaajalta toiselle ja he raportoivat tuonne yhteisblogiin käyttökokemuksiaan. Tällä viikolla kirjoittajana on Pinserin Sami.

Lisäys (nyt kun Jaiku toimii): aiheesta käytiin keskustelua myös Jaikussa.  

Ei hullumpi toteutus, vaikka itse en jaksa autoista enkä edes niihin liittyvistä blogeista innostua. Mutta polkupyörän voisin ottaa testikäyttöön, vink vink!

Tagged: Tags

7 Thoughts to “Blogisteille lisärahaa suosion mukaan

 1. Paluuviite: Blogispotti.fi
 2. ja tietysti oman imagon luomista raahata konetta aina mukaan…

  Nykyisessä rampautumisen tilassani muistuttaisin hyvän repun merkityksestä. Kun paikallinen lääkäri kuuli, että Mac on kuutisen vuotta keikkunut olallani, aina kun kotoa lähden, hiiren sijasta käytän hipaisulevyä ja välillä vierähtää koneella yli 12 tuntia vuorokaudessa, hän ilmoitti, että on ihme, että käsi pelaa enää ollenkaan.

  Ett siis, muista kunnon reppu, kunnon hiiri, kunnon paussit!

 3. Blogisti? Joku yritys yhdistää sanat journalisti ja bloggaaja? miksei journgaaja tai kollegan tänään lounaalla ehdottama “blogostelija”.

 4. Sanat elävät, pni, joskus melkoisen, ööh, mielenkiintoisella tavalla… Ja kiitos oman blogisi mainiosta sanakirjailusta, se on hieno 🙂

 5. Niin ja SÄ, juu, hyvä reppu on ollut hankintalistalla, mut kun oon niin laiska ja nirso, niin odotan kai mieluisan vain tipahtavan vastaan… Onneksi en kuitenkaan päivittäin raahaa konetta mihinkään, koska loppujen lopuksi olen aika paljon kotosalla.

  Hiirtä en kyllä oikein enää edes osaa käyttää, koen sen jotenkin hankalaksi hipaisulevyn jälkeen.

 6. Mari Koo: Niinpä ne elävät, siksipä sanakirjailu tuntui ajankohtaiselta 🙂

 7. Varo sitä hipaisulevyä! Minäkin aluksi uskottelin itselleni, että hipaisulevy on hyvä, kun painava käsi retkottaa mahan päällä rentona (eikä hartia jännity kättä kannattelemaan) ja hiukan vain sormia heiluttelen. Mutkun pikkiriikkisin sormin sitten hinkkaa päivät pitkät, joutuu etenkin näppärässä kahdella sormella vierittämisessä kohdistamaan sormiin voimaa, joka saa käden jännityksiin olkapäästä asti.

  Seurauksena jumi ja kipu, jotka eivät ota laantuakseen niin millään.

Comments are closed.