Oindex listaa jo aika monta blogiakin

Toukokuun alussa startannut, Matti Hirvosen kehittämä ja vapaa-ajan projektinaan ylläpitämä, nettisivujen kävijämääriä Google Analyticsin tilastojen kautta listaava Oindex-palvelu on saanut jo lukuisia blogeja listalleen. Blogeja on uusimmassa listauksessa mukana yli 80, kun sivustoja kaikenkaikkiaan on reilut 200.

Ihan hauskaa on tsekata, missä kohdin omat blogit ovat: Kulutusjuhla (75.), Mieto marinadi (91.) ja Villi the Kissa (135.) (suluissa listasijoitukset viime viikon lukujen perusteella).

Blogit-kategoriassa Kulutusjuhla yltää 12. sijalle. Aktiivisen päivittymisen merkitys näkyy, samoin se, että vanha blogi kerää usein kohtuullisen runsaasti myös Google-hakujen perusteella tulevia kävijöitä.

Samalla saa tyydytettyä uteliaisuutta siitä, kuinka paljon muiden blogeissa on liikennettä. Suosituimmat muotiblogit menevät kirkkaasti ohi meikäläisen blogeista, ja sehän omalta osaltaan kertoo kyseisen blogityypin tämänhetkisestä menestyksestä.

Mutta ei julkinen listaus tietysti lähellekään kaikille blogeille ole mitenkään tarpeen. Moni kirjoittaja ei seuraa kävijämääriään edes itse, saati, että pistäisi blogin kävijätiedot julkiseen tarkkailuun.

Kun blogia pitää harrastuksena, niin kävijämäärien tarkkailu ei ole usein oleellista. Määriä tärkeämpää monille on se, että havaitsee esimerkiksi kommenttien kautta edes joitakin lukijoita. Samoin kanssakäyminen oman blogiverkoston (tai muiden tuttujen) kanssa on oleellisempaa kuin sankat kävijäjoukot.

Itse asiassa olen välillä havainnut tekstejä, joissa bloginpitäjä tuskailee kävijätilastojen aiheuttamaa kirjoituspainetta tai muuta ongelmallisuutta: tilastoja ryhtyy helposti seuraamaan kovin tiiviisti ja sitten mietitään, miksi viime viikolla oli enemmän lukijoita kuin sitä ennen. Näin kirjoittamiseen voi syntyä turhaa painetta, ja sen vuoksi osa jättäytyy kaikenlaisesta kävijätarkkailusta pois.

Visa kirjoitti Vierityspalkissa Oindexista sen startatessa, ja vähän aikaa sitten Janne huhuili Kauppalehden blogeja mukaan vertailuun.

Joka tapauksessa kiitokset kehittäjälle palvelusta! Tämä blogi ei tilastoissa ole, sillä lisäämisen kanssa oli jotain ongelmaa enkä jaksanut silloin asiaa pohtia, sillä muut blogit sain liitettyä seurantaan ihan näppärästi. Eikä tämä blogi kyllä kovin korkealle nousisi.

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Oindex listaa jo aika monta blogiakin

  1. Paluuviite: Blogispotti.fi
  2. Mä en vaan osaa. Tai siis yritin kyllä ilmoittautua tuonne Oindexiin, mutta sitten lienen sährännyt jotain, kun eilen tuli maanantain kunniaksi s-postia, jossa kerrottiin, että tässä nyt olisi viikkoraporttisi. Mutta en minä sitä liitettä auki saanut. Ja julkisella listalla ei vielä pitänytkään mitään näkyä, kun ajattelin ensiksi kokeeksi tilata privaatisti. (Julkisista lukijatilastoista sen verran, että Blogilistan perusteella minulla on ollut nelisenkymmentä lukijaa viikon aikana. Eihän siellä juurikaan mitään luettavaakaan ole, ja monet vanhat tutut jättivät blogilistan ja mahdollisesti lukevat nyt syötettä, mutta kyllä tuo lukijamäärien pudotus parin viikon sisällä on ollut varsin dramaattinen!).

  3. SÄ, no höh. Tosin enpä ole edes niitä sähköpostin viikkoraportteja koittanut avata, taisivat olla jotain outoa liitetiedostomuotoa, eivätkä ne minua oikeastaan kiinnostaneet. Joten voi olla, että ne rapot ovat vähän omituisia tai jotain…
    Omien blogieni osalta en ole seurannut Blogilistan tilastoja, joten en osaa sanoa, ovatko siltä osin kohdillaan vai eivät.

  4. SÄ, taisit lähetyttää viikkotilaston itsellesi etkä Oindexille – tsekkaas Google Analyticsistä vielä ajastuken asetukset uudestaan.

Comments are closed.