Blogimiitti syyskuussa ja kissanelämää

Koska muutama ihminen on viimeisten kuukausien aikana kysellyt blogimiitistä, niin pistin sitten kutsun sekä Miittiblogiin että Facebookiin. Eli siis kokoontuminen perjantaina 5. syyskuuta ravintola Weeruskassa klo 18 alkaen.

Kerrattokoon vielä taustaa blogimiiteistä:

Itse osallistuin ensimmäisen kerran blogimiittiin syksyllä 2005. Silloin koollekutsujuna toimi mm. Schizo-Janne. Tätä ennen blogimiittejä oli järjestetty useita ja myös blogipalkinto Kultainen kuukkeli eli omaa elämäänsä.

Blogimiitit ovat aina olleet vapaamuotoisia, kaikille avoimia tilaisuuksia. Omaa blogiakaan ei ole pakko pitää, eli ihan silkasta uteliaisuudesta on saanut paikalle ilmaantua. Näitä henkilöitä ei kyllä ole paikalla näkynyt, ja ylipäätään miitit ovat sujuneet hyvässä yhteisymmärryksessä eli esimerkiksi tunnistettavia kuvia blogaajista ei ole saanut julkaista ilman heidän lupaansa.

Kun olin ollut pari kertaa mukana, niin jotenkin joku ehdotti, että jos kutsuisin porukkaa piknikille. Näin tein, ja urani blogimiittien koollekutsujana oli alkanut.

Välillä miittejä on ollut varsin tiiviiseen tahtiin, mutta viimeisen vuoden aikana harvemmin. Tietyt blogiporukat ovat löytäneet toisensa ja kokoontuvat ihan muuten vaan keskenään ilman mitään virallisia ja laajasti kuulutettuja miittejä.

Ja ilmeisesti kynnys tulla julkisiinkin miitteihin on edelleen monille korkea, jos ei tunne ennestään ketään. Niin se oli minullekin, sillä enhän ollut tavannut ketään blogaajaa astellessani ensimmäiseen tapaamiseen.

Miittejä saa tietysti järjestää kuka tahansa, ja olen ehdotellut joskus miittiä kaivanneelle, että siitä vaan, ilmoita asiasta ja kutsu porukka koolle. Mutta käytännössä se ei sitten olekaan niin yksinkertaista. Minulle on myös sanottu, että “joo, voisihan sitä, mutta jos sinä kutsut, niin silloin ihmisiä myös tulee”.

Mutta siis kuukauden päästä kaikki ovat tervetulleita!

Kissamaista blogi- ja kulutuselämää Kumppani-lehdessä

Kepan Kumppani-lehdessä on kulutus- ja blogiaatoksiani sekä hoidokkini Villi-kissa Marie Kajavan tekemässä jutussa Kissan elämää?. Marie on itse asiassa Villin vanha tuttu ja seinänaapuri, mutta minun muuttaessani nykyiseen asuntoon hän jo asui toisaalla.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Blogimiitti syyskuussa ja kissanelämää

  1. Sujahdin heti lukemaan sitä lehtijuttua ja vasta jutun luettuani hokasin että vau, se oli siis lehtijuttu mutta sain ongelmitta luettua sen netissä. Semmonen jälkikäteinen hups-tunne vähä samallai kun nostaa luultua kevyemmän esineen. Kiva juttu oli! Kissankesytys kivana teemana myös suhteessa ajankäyttöön.

    Tuo uskottavuuden ja luottamuksen teema pulpahtaa esiin taas tuossa miittikoollekutsujakysymyksessä. Sentraalipersoonan pitää ilmeisesti olla sillä lailla tunnettu ja vetovoimainen, että sitä luottaa siihen, että _muut_ tulevat paikalle. Hassua, mutta jotenkin loogista.

    Jotain samaa kuin siinä miksi jengi haluaa julkkikseksi voidakseen pelastaa maailman? 🙂

  2. Kumppani on kieltämättä hyvin hoitanut nuo jutut nettiin. Tietysti olisi voinut olla vielä linkit blogeihini 😉

    Hyvä pointti tuo uskottavuus ja luottamus koollekutsujan roolista. Onhan se tietysti järkevää, että jollain tasolla “tunnetun” henkilön kutsumana on helpompi osallistua. Mut kyllähän täällä blogosfäärissä olisi monta hyvää tyyppiä, eli sikäli olen kyllä valmis luovuttamaan kutsumistoiminnan jollekin innokkaalle, jos jostain sellainen ilmaantuisi 🙂

Comments are closed.