Kuka firmojen sähköisiä joulukortteja jaksaa availla?

Sähköposti on saanut viimeisen viikon ajan täytettä erilaisista firmojen sähköisistä joulutervehdyksistä. Niissä usein kerrotaan, kuinka korttirahat on lahjoitettu erilaisiin hyväntekeväisyyksiin niiden perustoivotusten ja -kiitosten myötä.

En ole tainnut klikata auki yhtäkään korteissa ollutta linkkiä. Aika monet olen deletoinut suoraan, ja kauniista ajatuksesta huolimatta melkein enemmän ärsyttää, kun sähköpostiloota täyttyy firmojen joulutoivotuksista.

Perinteisillekään joulukorteille en tosin ole paljoakaan enempää lämmennyt.

Kavereiden ja tuttavien joulutervehdykset ovat eri asia. Niitä on huomattavasti kiinnostavampaa avata ja tsekata, millaisia joulukuvia mukaan on liitetty.

Itse en ole lähettänyt sähköisiä tai perinteisiä joulutervehdyksiä edes ns. asiakkaille. Toivottavasti kukaan ei ole tästä pahastunut. Taloudellista maailmanparannusta pyrin hoitamaan pitkin vuotta mm. Kiva.orgin ja erilaisten järjestöjen kautta, ja nyt jouluna tietysti vielä vähän ahkerammin.

Onnellisuutta ja joulutoivotuksia

Siksi toivotan leppoisaa joulua näin blogissani ja sen oman kuvan kera (kun ei ole lapsia ja hoidokkikissakaan ei tällä hetkellä ole luonani, niin pitää poseerata itse, heh). omatalvikuva

Viime perjantaina Helsinki oli upean talvinen ja houkutti kävelylle. Ulkoilla aion joulunakin, mutta en minä netistäkään luovu: nörtteilysuhde tiivistynee iPhonen kautta, jonka otan nyt käyttööni.

Juuri kuulin Radio Helsingistä, että Ismo Alanko Teholla -poppoon uuden biisin “Onnellisuusvoi kuulla ja ladata muusikon omilta nettisivuilta. Ensikuulemalta hieno biisi, joten kuunnelkaa tekin: osaltaan tämä on esimerkki musiikinkulutuksen nykymeiningistä.

Onnellisuus tietysti syntyy paljolti muiden ihmisten ansiosta. Läheisyyttä ja lämpöä siis kaikille, ja kiitokset teille, jotka olette kanssani olleet tekemässä tästäkin vuodesta hienon ja antoisan joko kasvokkain tai netissä!

“maailman kaikki kaupungit
on täynnä onnen sirpaleita
niistä muodostuu
onnellisuus”

– Ismo Alanko Teholla: Onnellisuus

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Kuka firmojen sähköisiä joulukortteja jaksaa availla?

  1. Jättäisivät ko. tiedotteen lähettämättä, niin ei kävisi oman hännän nostattaminen ärsyttämään.

    Minun joululahjani sinulle on, että kävin heittämässä parit kirjeet postilaatikosta pöydälles.

  2. Minullekin on tullut yllättäen tänä jouluna työpaikan sähköpostiin muutamilta firmoilta “lahjoitimme hyväntekeväisyyteen” -tyylisiä viestejä. Suomeksi siis “Hei, olimme ajatelleet antaa sinulle joululahjan, koska olet ollut meille hyvä asiakas. Päätimme kuitenkin sen sijaan laittaa lahjaasi tarkoitetut rahat hyväntekeväisyyteen, koska olemme niin hyveellisiä. Eikös olekin hieno juttu!? Et siis tänä vuonna saakaan meiltä mitään, niin kuin et saanut viime vuonnakaan, koska laitoimme silloinkin rahat hyväntekeväisyyteen ja sitä edellisenä vuonna et ollutkaan edes vielä meidän asiakas.”

    Minä en laittanut tänä vuonna yhtään joulukorttia, niin kuin en laittanut viime vuonna enkä sitä edellisenäkään. Mietin aina, että ihmisillä on niitä listoja ystävistä, keille he lähettävät joulukortteja. Sitten joulun jälkeen sitä listaa verrataan siihen, että keltä on saanut joulukortteja, ja ne joilta ei tänä vuonna tullut joulukorttia yliviivataan listalta. Niiden on turha odottaa joulukorttia seuraavana vuonna. Ja minut on varmaan yliviivattu kaikilta ystävä- ja tuttavalistoilta. Noh, onneksi meillä on nykyään Facebook ja Facebook-kaveruus.

Comments are closed.