Kahviloiden ja kirjastojen etätyöläinen tarvitsee sähkövirtaa

Kirjoitan tätä Cafe Kafkassa. Takanani näyttää istuvan myös kaksi muuta naista tietokoneiden kanssa. Olin sopinut tänne aiemmin yhden haastattelun ja jäin sitten naputtamaan konettani ja hoitamaan työhommia ja nettinörtteilyä.

Eli vaikka työhuone on olemassa, niin aina en sinne mene, vaan istun jossakin julkisella paikalla. Näin toimii myös moni muu, ja olen joskus miettinyt juttua, jossa kiertäisi muutamissa kahviloissa ja kirjastoissa ja kyselisi tietokoneiden kanssa paikalla olevilta, mitä he tekevät ja miksi juuri täällä. Toistaiseksi juttu on tekemättä, kuten lukuisat muutkin ideani.

Itse olen nyt Kafkassa, koska tämä kahvila

 • sijaitsee Helsingin keskustassa eli tapaaminen on kätevää sopia tänne
 • etenkin lounasajan jälkeen sopivan rauhallinen kahdenkeskiseen jutteluun ja on yleisesti viihtyisä paikka
 • käytettävissä langaton netti
 • useita pistorasioita, joista saa virtaa tietokoneeseen
 • ja tietysti voi ostaa kahvia ja muuta syömistä

Eli etätyöläisenä arvostan sijaintia, viihtyvyyttä ja sähkövirtaa. Nettiyhteys on plussaa, mutta nykyisin mukana kulkee myös oma yhteys, joten minulle tämä ei ole välttämätöntä.

Helsingin keskustassa saatan työskennellä myös esimerkiksi Kirjasto 10:ssä. Haastatteluja olen tehnyt myös mm. Kiasman kahvilassa. Hakaniemen ja Merihaan kulmilla (eli ne arkeni normaalit alueet) sovin tapaamisia usein Rytmiin, toisinaan Javaan. Rytmissä on usein päiväsaikaan lukuisia muitakin tietokoneiden kanssa hyödyntämässä paikan nettiyhteyttä, ja tällöin mm. pistokepaikoista on kysyntää.

Näin ollen jälleen kerran esitän toiveen kaikille kahviloille: huolehtikaa siitä, että asiakkailla on mahdollisuus saada sähkövirtaa tietokoneisiinsa. Silloin etätyöläinen tai kuka tahansa muu koneen naputtaja voi huoletta istua pidempään ilman pelkoa akun tyhjentymisestä. Eikä olisi haittaa, että joku lappunen kertoisi myös ilmaisen WLAN:in olemassaolon.

Aiheesta on tietysti ollut puhetta jo ajat sitten esimerkiksi pni:n kirjoittamana.

Tagged: Tags

5 Thoughts to “Kahviloiden ja kirjastojen etätyöläinen tarvitsee sähkövirtaa

 1. Allekirjoitan vetoomuksen 🙂

  Mutta mitähän luokkaa läppäriään lataavien asiakkaiden sähkönkulutus on? Kuinkakohan suurena kulueränä se näkyy kahvilan sähkölaskussa?

 2. Hyvä löytö tuo Kafka! Siellä ei olekaan aikoihin tullut käytyä. Jonkinlainen sokea piste keskustassa.

  Cafe Caruselissa täyttyy kaikki ehdot paitsi tietty ei ihan keskustassa ole. Ja nyt tammikuussa kiinni.

 3. Erkka, jotenkin luulisin, ettei kovin isoa kulutusta synny verrattuna moniin muihin laitteisiin. Mutta pitäisi varmaan kysellä, ennen kuin uskallan varmempaa tietoa sano.

  pni, kiitos vaan, Mbarissa olenkin joskus istunut (ja siellähän on paljon läppäröijiä), Johto Cafeessa vain käväissyt. Tietäisivätköhän Welholla mitään noista Hotspotien virtalähteistä?

  Juho, Carusel on mainio, siis tosi viihtyisä. Keväällä ja kesällä erittäin hyvä paikka myös kalliolaiselle, kun sinne pääsee kätevästi fillarilla.

 4. Kirjasto 10:n lisäksi myös Lasipalatsin yläkerroksen kirjastotilassa on kiva istahtaa läppärin kanssa: siellä on pistokkeita ja toisinaan viime talvena istuin muutaman tunnin yksin päädyn avoimessa neukkarissa, jos siellä ei ollut mitään tilaisuutta menossa. Siitä on hienot näkymät Kiasmalle ja Mannerheimintielle.

  Itse kun en juo kahvia, olen kannettavan kahvilakäyttäjänä ollut aika maltillinen: pelkän mehun kanssa ei ehkä viitsi kovin kauaa istua. Vaikka voisihan tuotakin joskus kokeilla.

Comments are closed.