“Että kunhan näyttää tehokkaalta ja ulostaa tekstiä, sisällöllä ei niin väliä”

Ylioppilaslehden jutussa on kysytty ihmisiltä, miksi ja milloin he ovat itkeneet töissä. Toimittajana esitellyn henkilön kommentti:

“Itkin töissä viimeksi eilen, kun pomo sanoi: ’Älä käytä siihen paljon aikaa.’ Vitutti niin paljon, että oli pakko mennä vessaan itkemään. Samaa se sanoo melkein kaikesta, mitä täällä tehdään. Se siinä itkettikin. Määrä korvaa laadun.

Pahinta on, kun huomaa turtuvansa ja alkavansa itsekin ajatella niin. Että kunhan näyttää tehokkaalta ja ulostaa tekstiä, sisällöllä ei niin väliä. Silloin herää aina kysymys: mitä helvettiä minä vielä teen täällä?”

Toimittaja

Tagged: Tags

3 Thoughts to ““Että kunhan näyttää tehokkaalta ja ulostaa tekstiä, sisällöllä ei niin väliä”

  1. Surullista.

    Aikoinaan eräässä tv-uutistoimituksessa päälliköt sanoivat meille nuorille ja kunnianhimoisille toimittajille useasti “älkää tehkö niin hyvää”. Eli mieluummin nopeammin ja enemmän.

    Ja pienemmällä porukalla.

  2. Ymmärrän tietysti sen, että aina ei ole tarpeen tehdä mielettömän hyvää ja joskus riittää vähempikin. Mutta on se kyllä julmaa, jos pomo saa itkemään toistuvasti ja työ tuntuu niin kurjalta. Huoh.
    Kummasti sitä laatujournalismia haikaillaan, mutta ilmeisesti monessa paikassa todellakin määrä on paljon tärkeämpi mittari.

  3. Henoa Mari, varmaan imit kaikkea jo upealta äidiltäsi Anitalta.

Comments are closed.