Löytäisinkö sisäisen taiteilijani? Tai edes muotibloggaajan?

Tämä on osa Elonmerkki 2011 -tapahtuman blogikirjoituksia, joita teen 14 muun kirjoittajan kanssa. Teksteistä löytyy RSS-syötettä koottuna (kiitos Hanna!).

– – –

Muotoilija on taiteilija, ja taiteilijalla on sisäänrakennettu kyky nähdä tulevaisuuteen. Lisäksi muotoilijaa ja taiteilijaa yhdistää tavoite tehdä jotakin sellaista, jota ei aiemmin ole ollut olemassa.
Näin sanoi dekaani Helena Hyvönen Elonmerkki-tapahtumassa tänään.

Jos siis uskaltaisi vapauttaa sisäisen taitelijan, niin osaisinko nähdä paremmin tulevaisuuteen? Toisaalta jos nykyisin muotisuunnittelija kerää inspiraatioita tavallisten pukeutujaintoilijoiden blogeista, kuten Hyvönen esimerkkinä totesi, niin olemmeko me tavikset sittenkin uuden luojia jopa huomaamattamme?

Muotisuunnittelijaa tarvitaan siis työstämään eri virroista nappaamiaan ajatuksiaan, jotta saamme jotakin uutta ja ennenkokematonta. Viestijänä osaltaan varmasti toimin samoin: suodatan ympäriltäni havaintoja, koetan poimia niitä ns. heikkoja signaaleja, ja koostaa jonkin kiinnostavan viestin.

Hyvönen totesi, että muotoilijat ovat tottuneet liikaa keskustelemaan omassa porukassaan. Keskustelua pitäisi saada avattua laajemmille piireille.

Tämä ei todellakaan ole vain muotoilijoiden ongelma. Tietysti samaan joukkoon kuuluvat myös jo mainitut taiteilijat, mutta yhtä lailla me “normaaleissa” hommissa puuhastelevat. Omassa porukassa on kiva ja helppo viestiä, mutta on paljon hankalampaa laajentaa viestejä sellaisiksi, että myös muut ne tajuaisivat.

Minua ja Helena Hyvöstä yhdisti tänään asujen väri eli oranssi. Samoin yhdistävä tekijä oli taskujen puute, joka aiheuttaa käytännöllisuusongelmia.

Joten olen sen verran muotibloggaaja tänään, että koetan viestiä vaatesuunnittelijoille: muistakaa tehdä hameisiin ja mekkoihin taskuja. Edes pieniä. Minun kannaltani olisi tärkeää myös se, että helmat ovat sopivat pyöräilyyn.

Jään siis odottamaan innolla lähivuosien hame- ja mekkomallistoja, jotka yhdistävät oranssit, kivat helmat ja käytännölliset taskut. Pyöräilytarpeiden kokonaisvaltainen huomioiminen plussaa!

Tagged: Tags