Digideiteillä-kirja ilmestyy elokuussa

Olin vielä alkusyksystä sitä mieltä, että en jaksa tai ehdi kirjoittaa uutta tietokirjaa. Mutta kuinkas sitten kävikään? Loppuvuodesta saatu idea johti kustannussopimukseen Otavan kanssa, ja joulusta lähtien olen käyttänyt aikaa digideittailun maailmaan perehtymiseen ja aiheesta kirjoittamiseen.

Nyt Digideiteillä-kirjan tekstit on kirjoitettu, ja kaupoissa kirjan sen pitäisi olla elokuussa.

Tämänkin kirjan kirjoittaminen on ollut tietysti mahdollisuus oppia paljon uutta. Olen lukenut erilaisia Tinderiin ja muihin deittipalveluihin liittyviä tutkimuksia ja juttuja sekä tietysti jutellut lukuisten ihmisten kanssa deittailusta.

Käyn kirjassa läpi myös omia kokemuksiani. Mutta en minä silti osaisi luokitella deittimiehiä samaan tapaan kuin esimerkiksi Antti Kivimäen kirjan pohjalta tehdyissä lehtijutuissa on naisia ja heidän ilmoituksiaan luokiteltu.

Lista on suoraan Kivimäen Odotusarvoisesti sinun -kirjasta, joten itse tulkitsin sen erityisesti romaanihenkilön listauksena, en suoraan Kivimäen omana ajatteluna. Kivimäen kirja on ajalta ennen Tinderiä, ja Tinderin myötä deittimaailma on muuttunut monin tavoin.

Yksi iso muutos on tietysti se, että nettideittailu on normalisoitunut. Jos 2000-luvun alussa moni deittaili kertomatta siitä muille, niin nyt sinkulta saatetaan kysyä, onko hän Tinderissä ja jos ei ole, niin miksi ei ole.