Hyvät kuvat luovat deittiprofiilin perustan: hymyile, näytä kasvosi, laita useampi kuva

Jos olet nettideittailun untuvikko, suuri ensimmäinen pohdinnan paikka on deittiprofiilisi sisältö. Millaisia kuvia ja sanoja profiiliin kannattaisi laittaa?

Kirjoittelen nyt muutaman sanan kuvista, ja tekstin lopusta löydät muutaman ihastuttavan selfien! Profiilitekstin otan käsittelyyn myöhemmin.

Hymyile, olet deittikuvassa!

Nykyisessä Tinder-maailmassa ensivaikutelma tehdään kuvilla. Osa kokee sen pinnalliseksi, mutta fakta on se, että ulkoinen olemus on  tärkeä tekijä siihen, kiinnostummeko toisesta vai emme. Baarissakin haetaan katsekontaktia tyypin kanssa, joka miellyttää omaa silmää. Harva kiinnostuu nurkassa myrtyneen näköisenä möllöttävästä.

Kuvat myös kertovat paljon enemmän kuin pelkän ulkonäkösi. Teemme niistä päätelmiä sosiaalisesta ja psyykkisestä tasosta. Miten toinen on pukeutunut, millaisia ovat kuvausympäristöt, mitä ihminen kuvissa tekee?

Moni deittisovellus, kuten Tinder, hyödyntää kirjautumisessa Facebookia ja sen kuvia. Voit siis käyttää pääkuvana Facebookin profiilikuvaasi, mutta jos se ei ole deittitoimintaan sopiva, kannattaa se vaihtaa.

Hommaa itsestäsi useampi hyvä otos, sillä digideittailun tilastojen perusteella vain yhden kuvan itsestään jakaneet saavat selvästi vähemmän matcheja.

Pääkuvaksi kannattaa valita hymyilevä kasvokuva: Tinderin mukaan hymyllä saa 14 prosenttia pyyhkäisyjä oikealle (eli kuvastasi tykätään). Voi olla, että itse mieluummin valitsisit vakavamman kuvan, koska saatat kokea, että hymyillessäsi näytät typerältä. Mutta usko pois, hymy toimii.

Ei aurinkolaseja eikä hattuja

Älä peitä kasvojasi aurinkolasien, hatun tai laskettelukypärän taakse. Ritarihaarniskakaan ei todennäköisesti ole hyvä idea. Ihminen, joka ei tunne sinua, ei hahmota, minkänäköisestä ihmisestä on kyse. Tilastojen mukaan esimerkiksi aurinkolasit vähentävät mahdollisuutta osumien saamiseen.

Valitse pääkuvan lisäksi ainakin pari otosta, joissa näkyy enemmän sinua ja elämääsi. Pyri siihen, että kaikki kuvat eivät ole selfieitä tai lomakuvia. Laita joukkoon kuva, jossa näkyy koko olemuksesi.

Mitä voisit kuvilla kertoa harrastuksistasi tai arjestasi? Tunnustan, että itse olen heikkona kuviin, joissa mies pyöräilee tai on fillarinsa vierellä. Tällöin saatan anteeksi jopa sen, että profiilitekstiä on vain muutaman sanan verran.

Kyllä lemmikeille, ei lapsille

Jos sinulla on lemmikki, se kannattaa näyttää kuvissa. Moni jakaa kiinnostuksen eläimiin ja lemmikki kertoo sinusta jotain (toki se on viesti myös allergisille). Älä silti kuvaa pelkästään lemmikkiä: olen törmännyt esimerkiksi profiiliin, jossa kissa oli mukana useammassa kuvassa, mutta mies oli pikselöinyt omat kasvonsa.

Mutta jos olet erehtynyt poseeraamaan ulkomaanmatkallasi esimerkiksi tiikerin kanssa, niin jätä se kuva jakamatta äläkä enää toiste mene mukaan moiseen.

Mahdolliset omat tai kummilapset sen sijaan on mielestäni syytä jättää pois: he eivät etsi seuraa, vaan sinä.  Muutenkaan lapset eivät mielestäni kuulu deittiprofiilien kuvastoon, vaikka he tietysti ovat hyvin tärkeitä läheisilleen. Omat lapset kuitenkin kannattaa mainita tekstissä, jotta jälkikasvun olemassaolo ei tule toiselle yllätyksenä.

Harkitse ylipäätään kuvia, joissa näkyy muita ihmisiä. Haluavatko kaverisi olla mukana deittiprofiilissasi? Älä laita kuvaa, jossa selvästi halaat sydämellisesti jotakuta: vaikka hän olisi vain kaverisi tai sukulaisesti, ei tuntematon sitä tiedä. Olen nähnyt joskus jopa rakeisen hääkuvan, ja se jos mikä on ehdoton ei.

Vältä tuhruisia, epätarkkoja, pimeitä tai muuten heikkolaatuisia kuvia. Vessassa otettu peiliselfie on harvoin onnistunut valinta, sillä vessa ei ympäristönä ole kovin kiva, valo voi olla julma ja katsekin on usein suunnattu hassusti.

Käytä tuoreita otoksia. Viidessä vuodessa ihminen voi muuttua paljon, ja kuvilla on tarkoitus kertoa, miltä näytät juuri nyt.

Harkitse omaisuuden tai pelkkien huippuhetkien esittelyä

Yllättävän moni mies laittaa profiiliinsa kuvan autostaan tai moottoripyörästään. Siis jopa niin, että mies itse ei ole kuvassa. Harvaan naiseen nämä kuitenkaan vetoavat. Omaisuuden esittely ylipäätään tuntuu lähinnä kiusalliselta. Ainakin minä haluan tapailla miestä, en hänen kulkuneuvoaan.

Toiset taas laittavat jakoon nipun loma-aktiivisuutta: laskettelua Alpeilla, kiipeilyä Norjassa, kilistelyä aurinkorannalla, purjehdusta Turun saaristossa, iltajuhlat Helsingin yössä. Tällöin jää mietityttämään, mitä mahtaa olla ihmisen perusarki, jos hän on kuitenkin töissäkäyvä nelikymppinen.  Mutta en kiellä, etteivätkö tällaisten kuvien jakajat voisi löytää sopivaa seuraa toisistaan.

Alkoholipitoisia kuvia ei kannata juurikaan laittaa julki. Yksi terassiotos vielä menee, mutta jos useammassa kuvassa on mukana tuoppi tai kuoharilasi, tulee fiilis, että alkoholi taitaa olla isossa roolissa elämässä.

Pyydä apua kaverilta

Ymmärrän, että Tinderin käyttö voi edelleen tuntua joistakin nololta eikä siitä halua kertoa edes kaverille. Mutta jos ystäväsi on oikeasti ystäväsi, hän haluaa mieluusti auttaa sinua seuran etsimisessä. Pyydä siis ystävää ottamaan kuvia sinusta ja arvioimaan, mitkä olisivat hyviä profiilikuvia.

Sitten muutama esimerkki, koska aihetta on tietysti helpompi esitellä kuvin. Otin hikisenä sunnuntaipäivänä itsestäni selfieitä. Olen kuvissa meikitön, koska en nyt näillä helteillä muutenkaan juuri viitsi meikata.

Epätarkka lähikuva aivan liian läheltä. Korostaa lähinnä nenää ja vaikka hymyilen, ei se pelasta kuvaa.
Tässä järki-ihminen, joka suojaa silmänsä ja päänsä! Jos etsisin vannoutunutta kypäräpakon kannattajaa, tämä voisi toimia. Muuten ei. Jos ei tiedä, miltä näytän, niin eipä tämän kuvan perusteella voi sanoa ulkoisesta olemuksestani kovin paljon.
Tällainen olen, ota tai jätä. Tässä peiliselfiessä katse suuntautuu väärään kohtaan eli tuijotan kännykkääni enkä katso kameraa. Kuvauspaikka ei ole pahin mahdollinen (on sentään eläviä viherkasveja, joten voisi luulla, että olen viherpeukalo), mutta ei paraskaan. Ankea ilme.

 

Hilpeä tuulitukkanainen tässä terve! Tosin kuvakulma on huono ja katse kiinnittyy lähinnä kaulaani. Vaikka hymyilen, ei kokonaisuus toimi. Kuvasta ei selkeästi hahmota, miltä näytän.

 

Vertailukuvana selfie, jonka voisin hyväksyä deittikäyttöön. Neutraali tausta, hyvä kuvakulma, katse ja hymy. Näytän mielestäni kivasti itseltäni.

– – –

Digideiteillä Facebookissa
Twitterissä #digideiteillä

Kirjan julkkarijuhlat keskiviikkona 22. elokuuta alkaen klo 17.30 ravintola Tenhossa Kalliossa, tervetuloa!

Tagged: Tags