Onnistuuko sanoilla “rakkaus, juoma, musiikki” tai “180 cm, perhe, koirat”?

Deittisovellusten suosittua tiedotemateriaalia on näköjään analysoida erilaisten ilmoituksissa käytettyjen sanojen määrää ja sitä, miten hyvin ne tilastojen perusteella näyttävät toimivan. Jokin aika sitten käsittelin juttupätkää ruokamaininnoista. Nyt osui silmiini juttu Badoo-palvelun esittelytekstien analysoinnista.

Badoo oli käynyt läpi miesten ja naisten profiilitekstejä ja poiminut sanoja, joita suosituimmat (eli he, joiden kanssa moni haluaisi osuman) käyttävät esittelyissään.

Minun silmiini sanat näyttävät olevan pitkälti linjassa sen kanssa, mitä deittiteksteissä on ennenkin sanottu (linkkaan taas mainioon Anne Holapan tekstiin). Eli siis perinteisiä arvoja, liikkumista, musiikkia, matkailua ja syömistä/juomista.

Naisten sanojen kärjessä:
 1. rakkaus
 2. juoma
 3. musiikki
 4. LOL
 5. sali
 6. kahvi
 7. siniset silmät
  (love, drink, music, LOL, gym, coffee, blue eyes).

Miesten sanojen kärjessä:

 1. 180*
 2. perhe
 3. koirat
 4. illallinen
 5. parta
 6. matkustelu
 7. musiikki
  (6ft, family, dogs, dinner, beard, travel, music).
  *viittaa tietysti miehen pituuteen.

Suosituimmat sanat eivät tietenkään voi olla mitään kovin omaperäistä. Siksi tällainen sanalistaus on aika turha: toki nuo sanat voi kopioida omaan profiiliinsa, jos kokee ne omikseen, mutta ei näillä sanoilla erotu joukosta.

En siis usko, että näiden sanojen käyttö takaisi menestystä digideittailussa.

Usein käytetut sanat ovat mielestäni kiinnostavia kuvaamassa treffikulttuuria ja tämän ajan ilmiöitä, kuten partoja. Mutta muuten hyöty on vähäinen.

Ja jos joku nyt testaa, onnistuuko digideittailu paremmin näitä sanalistoja hyödyntämällä, niin mieluusti kuulen tuloksista! 

 

 

Tagged: Tags