WWF-työt päättyvät, tietokirjahommat alkavat

Kesä ja uudet tuulet: työni WWF:llä ruoka-teemojen parissa päättyy. WWF-aika oli innostavaa ja opettavaa, ja sain paljon uutta näkemystä niin ruokaan kuin projektihommiin.

Nyt siirryn tekemään seuraavaa tietokirjaani. Olen saanut kirjaa varten apurahaa sekä Suomen tietokirjailijoilta että Taikelta (kirjastoapuraha), ja näiden turvin voin keskittyä pääsääntöisesti kirjoittamiseen puolen vuoden ajan.

Kirjan aiheena on kasvin- ja eläinjalostus ruuantuotannon näkökulmasta. En juurikaan tiedä jalostuksesta, joten pääsen oppimaan paljon uutta ja tutustumaan tämän alan tutkijoihin ja asiantuntijoihin. Kirja ilmestyy ensi keväänä.

Kirjan lisäksi teen hieman kirjoitus- ja puhumishommia. Olen siis käytettävissä erityisesti ruokaan ja vastuullisuuteen liittyvissä aiheissa esimerkiksi asiantuntijana, ideoijana tai sisällöntuottajana.

Takana on tietysti koronan sävyttämä etätyövuosi. Samalla se on ollut vuosi, jona olen käynyt stand up- ja chick lit -kurssit (sopivatpa ne sanoinakin hienosti yhteen!). Kurssit ovat olleet hyvää vapaa-ajan vastapainoa asiakirjoittamiselle ja maailman murheille. Vuoden aikana olen ensimmäistä kertaa naputellut romaanikäsikirjoitusta ja harjoitellut stand up -läppien tekemistä. Ehkä niistäkin vielä jotain kivaa kehittyy, saa nähdä.

Työarjen muutos on innostavaa, mutta toki myös aina vähän pelottavaa. Minullahan ei ole tietoa siitä, mitä ensi vuonna teen, joten epävarmuuden kanssa on osattava elää ja toivottava, että jotain kiinnostavaa versoaa.

Mutta ennen ensi vuotta on kesä, syksy ja kirjoittaminen. Toivottavasti elämään kuuluu myös paljon naurua. Ja vähemmän koronaa ja sen tuomia vaikutuksia.

Tagged: Tags