Ruokamysteerit (2016)

Paljon energiaa, ei vääriä luuloja!

Ruoasta puhutaan paljon. Ähky uhkaa valtavan tarjonnan äärellä:

Rasvataistelu, proteiinihehkutus, superfood, lähiruoka, kalorien laskenta, lihansyönnin ekologisuus. Onko viinilasillinen hyvästä, hylätäänkö sokeri ja e-koodit, onko suolalla väliä, pelastuuko maailma hyönteisruoalla tai härkäpavuilla, tuhoaako kalabisnes meret ja korallit?

Mistä ruoka-aiheesta nousee kohuotsikko tällä viikolla? Kuka pääsee kertomaan näkemyksensä mediaan?

Ruokamysteereissä sukelletaan ravitsemuskeskusteluun ja ruokavalintojen ekologisuuteen. 2000-luku on ollut täynnä ruokaa ja ruokapuhetta, jossa kuluttajaa on hämmennetty mitä erilaisimmilla näkemyksillä.

Me kirjoittajat olemme seuranneet tätä sekavaa soppaa. Päätimme lisätä mukaan omat mausteemme ja selvittää, mitä kaikkea ruokamysteerien takana on. Emme väitä, että tietäisimme kaikesta kaiken. Sen sijaan toivomme, että saamme tolkkua ja tietoa sekä itselle ja muille.

Sitä paitsi hyvä ruoka on hyvää ja syöminen kivaa! Suuri toiveemme on, että jatkossa osa siitä, ajasta ja energiasta, jonka ihmiset käyttävät ravitsemuksensa pohtimiseen, suuntautuisi johonkin muuhun.

Ruokamysteerit-kirja julkaistiin joulukuussa 2016. Kirjan kustansi Otava.