Päivän poiminnat

Miia kirjoittaa osuvasti viestinnän kanavista MikroBitin kahden kolumnin innoittamana:

Mitä ihmettä minäkään olisin tietänyt ympäröivästä maailmasta viimeksi kuluneen 12 vuoden aikana ilman teksti-tv:tä? Yksi ja sama viestinnän kanava on tarjonnut aina tuoreen uutissisällön, pohtinut ilmiöitä niiden takana, ja valaissut kouriintuntuvasti sekä yhteiskunnallista murrosta (“chattiviestit vain 0,84 euroa kpl”) että mielipide- ja kirjeenvaihtoilmoitusten kautta yksittäisen ihmisen taistelua arjessa tahattoman ja ehtymättömän huumorin säestyksellä.

Vaikka itse en ole teksti-tv:tä käyttänyt, voin hyvin tunnistaa tilanteen, ja varmasti jatkossakin on tarvetta teksti-tv:n tyyppiselle toiminnolle.

– — –

Tuijan blogissa pohditaan tageja ja tagittelua (tai suomalaisisittain tägäämistä, täggäämistä, leimaamista, merkkaamista…):

Täggääminen edistää yhteisöllisyyttä, koska se auttaa asioista samoin ajattelevia löytämään toisensa, sanoo David Weinberger, Harvardin Berkman Center for Internet and Societyn tutkija.

Kommenteissa Perttu toteaa:

“Matkalla kohti semanttisempaa webiä olemme toki, mutta vasta kun automaattinen tagien laittelu alkaa kasvamaan, niin alamme tosiaan edetä semanttisen webin tiellä. Ihmisten tekemä tagittaminen ja sisällön kuvailu on vasta “ihan kiva juttu” asteella, mielestäni. Ennenkuin tätä ihmisten ryhmässä puuhastelua ruetaan hyödyntämään automaattisesti ja laajassa mittakaavassa, niin esim nämä social bookmarking palvelut ovat aika tyhmiä.”

Itse en ole erityisen ahkera tagittaja, mutta sentään jonkin verran käytän erilaisia systeemejä. Kuitenkaan vielä en ole mitenkään hurahtanut niihin, vaikka tiettyjä mukavia piirteitä niissä onkin. Pertun esittämä ajatus tajien lajittelun kasvusta kiinnostaakin siksi mielenkiintoiselta. Perttu peräänkuuluttaa myös yhteistä sanastotyötä, missä onkin varmasti ideaa.

Tagged: Tags