Blogimuutostuulet

Tämä oli jotenkin hellyttävä löytö Suodatin-blogista ajalta, jolloin itse en kai edes tiennyt sanaa weblog:

�torstai, kesäkuu 27, 2002

Pinserin weblog-seuranta on mainio väline. On kiva huomata, että yhteisö on kasvamassa. Jo nyt blogeja on niin paljon, ettei jokaista voi lukea joka päivä.�

Ja tunnetuin seurauksin suomiblogien yhteisö on kasvanut melkoisesti noista ajoista. Pinserin on korvannut Blogilista, ja mitä onkaan viiden vuoden kuluttua? Itse olen ainakin vähentänyt Blogilistan käyttöä ja siirtynyt RSS-lukijoihin (Google Reader apuvälineenä).

Hesarin nettisivuilla on nyt lyhennelmä huomenna painetussa lehdessä ilmestyvästä David Weinbergerin haastattelusta.

Kun internet syntyi, tiedotusvälineet kertoivat siitä mielenkiintoisena liiketoiminnan välineenä. Weinbergerin mielestä ne hukkasivat kuitenkin pääasian.

â��Ihmiset eivät ole netissä ostaakseen tavaraa näppärämmin vaan siksi, että he voivat puhua omalla äänellään muiden kanssa.â�� – – –

 

Maailmassa on 70 miljoonaa blogin pitäjää. He voivat käsitellä asioita niin seikkaperäisesti ja pitkästi kuin haluavat.

â��Meille on sanottu sukupolvien ajan, että asiat pitää esittää yksinkertaisemmin, mutta nyt me saamme blogien ansiosta kompleksisuuden takaisin”, Weinberger sanoo.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Blogimuutostuulet

  1. Hesarin yleisöosaston kommentit ovat järkyttävää lyhytnäköisyyttä. Usein huomaa, että junasta pudonneet roikkuvat dinosaurusmedian keskustelupalstoilla kollektiivin hymistelyn luodessa vääristynyttä kuvaa ympäröivästä maailmasta.

  2. Niin, toisaalta hyvä, että edes siellä käyvät kommentoimassa ja siis edes lukevat noita juttuja. Ehkä siinä sitten edes pieni ajatusrippu jää mieleen itämään. Muutos ei tietenkään aina kaikille maistu, ja keskustelupalsta on kätevä paikka valittaa ja saada komppausta.

Comments are closed.