Sveitsi-blogi vei takaisin helppoon arkikirjoitteluun

Terveiset Sveitsistä! Ensimmäinen viikko puolivuotisesta on nyt takana, ja arkista turinointia ja kuvien jakamista varten perustin blogin.

On ollut mukavaa palata tuollaiseen arkiblogiin, jossa oleellisinta on kertoa kuulumisia, kokemuksia ja ajatuksia. Tässä välillä on tuntunut, että blogauskynnys on noussut itsellä kohtuuttoman korkeaksi, koska on ajatellut, että pitää olla nokkela ja nerokas. Puolen vuoden Sveitsi-blogissa ei tarvitse moista edes yrittää: perustin sen, jotta kavereille ja sukulaisille voisi näyttää elämäämme ja toisaalta siksi, että itselle jäisi tallenne tästä ajasta.

Jos siitä tuntemattomatkin saavat jotain irti ja esimerkiksi Sveitsiin matkaa tai muuttoa suunnittelevat voivat hieman fiilistellä, niin aina paremmpi.

Kiva on ollut havaita, että blogi toimii tuttuun tapaan myös vinkkien saamisessa: Baselissa asuva Satu kommentoi ja kertoi hyviä neuvoja lähialueen päivävaelluksiin ja pyöräretkiin.

Hauskaa on myös se, miten netti, kuten mikä tahansa muu yhteinen harrastus, yhdistää ihmisiä helposti. Tapasimme muita täällä olevia taiteilijoita ja heidän kumppaneitaan. Kävi ilmi, että Collin Cunningham on tehnyt runsaasti sekä blogitekstejä että nettivideoita (Makezine), osan myös yhdessä taiteilijapuolisonsa Erica Magreyn kanssa. Niinpä oli helppo jutella esimerkiksi netistä.

Ensimmäinen viikko on mennyt siis lähinnä asettautuessa tänne ja tutustuessa ihmisiin, ympäristöön ja käytäntöihin. Vähitellen aloitamme myös työt eli minä kirjoitushommani ja Sami maalaamisen.

Kuluttaja-aatoksista ei ole tarkoitus täälläkään päästä irti, ja monia pieniä ja suuria aiheita olen jo havainnut. Niistä sitten lisää eri paikoissa ja eri tavoin.

Ja kiitos vaan, Viides rooli, uuden blogin huomioimisesta. Tosin heti tuli pieniä paineita, että pitäisikö Sveitsi-blogia kirjoittaa suuremmalla harkinnalla. Mutta aion pysytellä arkisessa tarinoinnissa ja kuvamateriaalin levittelyssä. Videopätkiä haluan myös jossain vaiheessa julkaista.

Tämä blogi sen sijaan saattaa olla välillä varsin hiljainen, mutta eiköhän media-, kulutus- ja nettihuomioita riitä välillä tännekin.