Nyt julkisesti myös Facebookissa!

Facebook otti viime viikolla käyttöön ominaisuuden, jolla voi seurata toisten ns. julkisia päivityksiä. Eli ei siis tarvitse enää olla kaveri voidakseen hieman perehtyä toisen maailmaan myös Facabookin puolella.

Kuten ympäri internetiä todettiin, niin kyseinen ominaisuus on vastaisku Twitterin ja Google+:n toiminnoille.

Mahdollistin myös oman Facebook-tilini tilaamisen eli ne päivitykset, jotka katson soveliaiksi kaikille, ovat nyt halukkaiden nähtävissä. Käytännössä se tarkoittanee esimerkiksi levittelemiäni linkkejä, mobiilikuviani ja satunnaisia kommenttejani ja fiilistelyjäni.

Kulutusaiheita en ole kovin paljon omassa Facebookissani ole käsitellyt, vaan ohjaan ne Kulutusjuhlaan.

Olen yrittänyt löytää sopivia seurattavia Facebookissa, mutta kovin monet kiinnostavat suomalaiset eivät ole laittaneet itseään vielä tilattavaksi (ja monet kiinnostavat tyypit ovat tietysti jo kavereitani, heh!). Tilauksessani ovat mm. Tuomo Björksten ja Alex Nieminen.

Tosin Aallon Tuija ilmoitti vähentävänsä virallisen Fb-sivunsa käyttöä ja pyysi ihmisiä liittymään tilaajikseen.

Varsin tylsää on se, että tällä hetkellä omiin päivityksiin ei voi asettaa oletusasetusta siihen, päivittääkö julkisesti vai rajatummalle porukalle, vaan päivitys menee sen mukaan, mikä oli aiemman päivityksen avoimuusvalinta. On siis mahdollista, että yksityisemmäksi tarkoitettu viesti lipsahtaa julkiseksi.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Nyt julkisesti myös Facebookissa!

  1. Mä ratkoin julkisuusongelman toistaiseksi niin, että syötteet menee Feibuun julkisina (sen voi säätää dlvr.it:n asetuksista) ja kaikki muu on oletusarvoisesti privaa, mutta käyn sitten välillä naksuttelemassa linkkejä jne. julkisiksi. Kattoo ny miten pitkään tuota jaksaa.

  2. Tuo voisi olla yksi ratkaisu, toistaiseksi olen itse koettanut julkaisun hetkellä valita oikean julkisuustason.

    En vielä ole laittanut edes syötteitä suoraan omalle fb-tililleni. Nyt olisi varmaan korkea aika, joten hyvä tietää, että dvlr.it tukee sitä.

Comments are closed.