Sanomalehtijutuista syntyy tussattua nettirunoutta

Pari viikkoa sitten päädyin linkkien kautta Newspaper Blackout -sivustolle. Innostuin ideasta: sanomalehdistä pätkiä, joista tussaamalla oli tehty runoja.

Suunnilleen samantien kokeilin tehdä ensimmäisen oman runoiluni. Sitten piti tietysti perustaa Sanomalehtiruno-blogi: alustaksi otin Tumblr:n, jota en ole koskaan ennen käyttänyt (Newspaper Blackout toimii samalla alustalla).

Nyt olen julkaissut jo useamman runon.

Joskus tussailu sujuu helposti, mutta välillä joutuu kahlaamaan viikonlopu Hesareita läpi tiukalla seulalla, kunnes löytyy sopiva juttu. Totesin, että runot kannattaa nimetä, niin lukija saa niille vaivattomamman tulkintakehikon. Haluan nimittäin tehdä helposti lähestyttävää tekstiä myös tässä muodossa.

Toistaiseksi mielestäni paras tuotokseni on Vinoutunut jälkikasvu.

Koska runot ovat myös visuaalisesti kiehtovia, niin pyrin säilyttämään alkuperäiset. Eihän sitä tiedä, jos ne joskus päätyvät vaikka jonnekin näytille.

Tästä on myös se ilo, että paperilehdet eivät tunnu lukemisen jälkeen vain kierrätysjätteeltä. Runoilun myötä luen lehden huomattavasti tarkemmin ja myös sellaisia osioita ja juttuja, joihin en yleensä kiinnitä huomiota. Kuten vaikka urheilu- tai autojutut.

Valitettavasti Tumblr ei ole ihan niin helppo muokattava kuin olin toivonut. Niinpä sieltä puuttuu esim. Facebookin tykkäysnappi, sillä en saanut sitä lukuisista yrityksistä huolimatta toimimaan valitsemassani pohjassa. Jos joku Tumblr-osaaja haluaa auttaa, niin kiitos vaan!

4 Thoughts to “Sanomalehtijutuista syntyy tussattua nettirunoutta

  1. Kiva idea. Mäkin väsään runoja lehtien maailmasta. Tosin vähän eri tekniikalla.

  2. Aivan loistavaa! Kiitos hyvästä ideasta!!

  3. Kiitos vaan kaikille positiivisista kommenteista! Toivottavasti myös muut innostunvat testaamaan ja sitten jakamaan tuotoksiaan julki. Olisi mielenkiintoista nähdä, millaisia runoja muut saavat aikaan. Eli mielellään saa laittaa minulle linkkejä, voin jakaa niitä myös eteenpäin.

Comments are closed.