Dekaanin päätös saapui

"Lähetän ohessa kopion dekaanin päätöksestä, jolla sinut on hyväksytty tiedekuntamme jatko-opiskelijaksi suorittamaan MMT-tutkintoa", alkoi tänään saapunut hyväksymiskirje. Eli nyt siis sain sen virallisen tiedon jatkotutkinnon suorittamista varten.

Valitettavasti kirjeessä ei tietystikään ollut mitään tietoa esimerksi yliopiston verkon käyttämiseen vaadittavista tunnuksista tai mistään opiskelijanumeroista. Pitää siis kysellä niitä ja varmaan käydä jossain atk-keskuksessa. Aion maksaa myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun (jatko-opiskelijalle 59 e/v), vaikka ei enää niitä perustutkinto-opiskelijan etuuksia saakaan.  

Kirjeessä muistutetaan, että minun tulee vuoden kuluessa jättää tiedekuntaan yksityiskohtainen jatko-opintosuunnitelma. Vuosi tuntuu pitkältä ajalta tässä vaiheessa, mutta katsotaan nyt, miten pian saan suunnitelmani kasaan. Pitäisi valita sopivia ja kiinnostavia kursseja: ainakin KATAJAn (kauppatieteiden valtakunnallinen jatko-koulutusohjelma) valikoimasta löytyy kiinnostavaa. Samoin tietysti omasta tiedekunnasta jotain, ja pitää selata myös esimerkiksi valtiotieteellisen valikoimaa.  

5 Thoughts to “Dekaanin päätös saapui

 1. Jep, siinä se nimeni oli yhtenä yhdeksästä, joiden hakemusta jatko-opiskelijaksi oli puollettu pari viikkoa sitten olleessa kokouksessa. Hiukkaen hassu fiilis nähdä se paperilla: Koistinen Mari, kuluttajaekonomia, MMT. Huh, pitkä matka on edessä siihen, että tuo kirjainyhdistelmä on oikeasti totta!

 2. Meillä pitää olla kaikki valmiina ja kokous on vaan muodollisuus. Tosin aloittaessa on melkein sama, mitä kurssisuunnitelmaan arpoo, ei niitä ole enää olemassa kuitenkaan, kun on suorittamassa.

  Onneksi olkoon, olet astunut “olemassa olemattomien maailmaan”! Kai sinulle on muistettu kertoa, että jatkossa “työllistyt omaan työhönsi”(jota ei ole) ja muuta mielenkiintoista. Jos siis sattuu niin ikävästi, että vakituinen työpaikka ei enää olekaan niin vakituinen. Ei, tässä vaiheessa ei auta, että on työttömyyskassan jäsen, ei myöskään ole opiskelija, mutta “työllistyy kyllä omaan työhönsä” ;)

  En ole kuullut kenestäkään, jota ei olisi hyväksytty jatko-opiskelijaksi. “Xerox”-Vilenillä on jatko-opinto-oikeus kahdessa yliopistossa…

 3. Karppaaja: muodollisuushan tämä toki meilläkin on, paperit katsotaan tietysti siihen malliin, ettei niitä dekaani enää jätä hyväksymättä. Näköjään yhden hyväksytyn kohdalla oli vielä merkintä, että “hakijan tulee suorittaa täydentäviä opintoja saavuttaakseen jatkokoulutusvalmiuden —”

  Jatko-opintohakemukseen piti merkitä vain hyvin suurpiirteisesti, mitä aikoo opiskella. Mielestäni systeemi on varsin hyvä näin, koska en sitä varsinaista opintosuunnitelmaa olisi osannut kovin nopeasti kasata. Ja kuten kirjoitit, niin tilanteet muuttuu ja kurssit vaihtuu :)

  Äläkä nyt masenna minua noilla työllisyys- yms. jutuilla: minähän tässä vain lähinnä harrastelen opiskelua :)

 4. Ainakin sinne missä itse haaveilen joskus suorittavani jatko-opintoja pitää erikseen hakea tohtorinkoulutusohjelmaan, ja haluamalleni laitokselle otetaan peräti 1 jatko-opiskelija/syksy. Eli ei se ihan niin helppoa välttämättä ole.

Comments are closed.