Klassikkolukupiirissä viisastumassa

Huh, tänään onkin sitten ollut oikeasti opiskelupäivä! Istuin ensimmäisillä luennoillta (Tieteen filosofia -kurssi), luin päälle Jean Baudrillardin The Consumer Society -kirjaa ja sitten vielä illalla osallistuin klassikkolukupiiriin, jossa puhuttiin kyseisestä teoksesta. Tosin keskusteltiin paljon muustakin, ja oli todella kiva ilta.

Kyseessä on siis vapaamuotoinen kuluttajaekonomian ja talous- ja sosiaalihistorian opiskelijoista koostuva porukka, joka perehtyy alan klassikoteoksiin ja sitten kokoontuu pohtimaan kirjojen antia. Olin mukana ensimmäistä kertaa ja tuntui hyvinkin kotoisalta. Varmaan myös hieman viisastuin.

Pitää vielä selvitellä ajatuksia, nyt opiskelupäivän uupumus alkaa painaa. Seuraavaan lukupiirin kokoontumiseen eli marraskuun loppuun pitäisi lukea Gary Crossin Time and money: The Making of Consumer Culture. Olen sen perusopinnoissa tiettävästi tenttinyt, mutta enpä kirjan sisällöstä näin äkkiseltään mitään muista.

Päivän IT-viikossa on Mika Pantzarin kolumni ubiikkiyhteiskunnasta ja mummoista: teksti löytyy taas Kuluttajatutkimuskeskuksen sivuilta. Ubiikkia asiaa käsittelee myös Japanissa tutkijavaihdossa olevan Petteri Revon mielenkiintoinen Elämää ubiikissa -blogi.

Tagged: Tags

One thought to “Klassikkolukupiirissä viisastumassa”

  1. Moi! Hauskaa, että viihdyit:) Jälkeenpäin mietin, että itse kirja jäi tällä kertaa hiukan vähälle puimiselle, mutta toisaalta keskustelun aiheet liittyivät kirjaan, joten ehkä se tuli käsitellyksi hedelmällisimmin juuri tällä tavalla.

Comments are closed.