Lähteet hallintaan

Kävin tänään opiskelemassa lähteiden ja viitteiden hallintaan yliopiston käytössä olevaa RefWorks-ohjelmaa parin tunnin opetuksessa. Olin jo aiemmin katsastanut RefWorksia, ja todennut, että minun tarpeisiini ja käyttööni se voisi olla vallan mainio keino koota lähdetietoja yhteen paikkaan.

Samalla taas löytyi uusia artikkeleita, joihin olisi syytä perehtyä.

Tällä hetkellä tuntuu, että pitäisi nyt oikeasti päättää, mitä tarkkaan ottaen haluan tutkia ja kirjoittaa sitä tutkimussuunnitelmaa. Mutta toisaalta pääsen seuraavan reilun kuukauden aikana puhumaan aiheesta muiden kanssa enemmänkin, ja ehkä sieltä avautuu jokin uusi kiinnostava näkökulma.

Yllättävän hankalalta tuntuu kirjoittaa asiatekstiä blogeista: itselle monet asiat ovat tuttuja, mutta miten sitä ilmaisisi blogimaailman saloja sellaiselle, joka ei niihin ole perehtynyt? Toki aiheesta on moni muukin jo kirjoittanut, mutta minun on vaikeaa arvioida, kuka on tässä onnistunut hyvin. Blogosfääriä ja sen toimintaa ei ole varmasti helppo ymmärtää, ellei ole lukenut blogeja, mutta jotenkin minun pitäisi pystyä se muille ilmaisemaan. Mielellään myös kiinnostavasti.

Lisäksi minun olisi päätettävä, mitä kursseja kevätlukukaudella suorittaisin. Ainakin jonkin kielikurssin voisin käydä, mutta pitäisi varmasti jotain muutakin tehdä.     

2 Thoughts to “Lähteet hallintaan

  1. Katsoin tuon RefWorksin demon, mutta ei siitä oikein auennut, mitä hyötyä saisin suomalaisena tutkijana asiasta. Miten itse ajattelit hyödyntää sitä?

  2. Yliopiston kautta pääsen luonnollisesti kiinni esim. artikkelitietokantoihin, joista useista voin siirtää tuohon ohjelmaan suoraan kiinnostavien artikkeleiden tiedot ja esim. mahdolliset linkit sähköiseen artikkeliin. Eli minun ei tarvitse tehdä mitään copy-paste -systeemiä itselleni. Artikkelit voi luokitella oman mielensä mukaan, ja tuota kautta tiedot ovat sitten vaivattomammin etsittävissä. Tämä on siis se tärkein syyni tällä hetkellä: kyllähän tuon pitäisi myös helpottaa esim. lähdeluettelon tekemistä.

    Ja koska järjestelmä pyörii netin yli, pääsen siihen käsiksi mistä tahansa (kotoa, yliopistolta, reissusta).

Comments are closed.