Yksilön valta voimistuu

Tänään löysin Qtean blogista tiedon Yksilön ääni – Hyvinvointivaltio yhteisöjen ajalla -raportista (PDF), jonka ovat laatineet Roope Mokka ja Aleksi Neuvonen. Mielenkiintoinen raportti napsahti heti lukulistalle.

Yle uutisoi raportista mm. seuraavaa:

"Raportin mukaan Internet on yksi väline, joka on antanut sopivan intiimin tilan äänenkäyttöön. Sinne pääsee myös helposti riippumatta siitä, kuinka varakas on, miltä näyttää tai mitä tekee työkseen.—

Yhteisöllisen median nousu on viime aikojen huomattavimpia kulttuurisia ilmiöitä. Siinä käyttäjä tuottaa itse sisällön tai on itse sisältö. Sen esiinmarssista esimerkkejä ovat mm. YouTuben satamiljoonaa katsottua videota päivässä ja Wikipedian lähes miljoona käyntiä päivässä." 

Myös Pirkka ehti jo raporttia kehumaan:

"Helppolukuinen (lue: sujuvasti kirjoitettu), monipuolinen ja ajatuksiaherättävä raportti antaa eväitä ja ideoita niin bloggajaalle, markkinoijille kuin mediatyöläisillekin. Muun muassa."