Otoksia blogeista ja mediasta

Taloussanoman omat sanat

Taloussanomat julkaisi nyt Oma sana -sivustonsa, josta hiukkasen sain vihiä aiemmin.

Some Labissa Majavan Jere pohtii, onko sosiaalisen median avainsana nyt tagit, ja ensivilkaisulla TalSan yhteisösivusto ainakin näyttäisi nojailevan voimakkaasti juuri siihen suuntaan: tägipilvi leijailee sivulla näkyvästi.

Näin alkumetreillä en sen kummemmin osaa analysoida palvelun toimivuutta, mutta jään odottamaan fiksumpien media-asiantuntijoiden mielipiteitä aiheesta.

Briteissä valitaan parhaita blogeja

Briteissä on parhaillaan Blog Award -kisailu. Parhaat blogit valitaan seuraavista kategorioista Ask.comin ja Metron yhteistyöllä:

“Peruspäiväkirjalla” ei siis juuri tilaa näissä kategorioissa ole (lähinnä ensimmäinen ja viimeinen, eli oudot ja nuoret). Ilmeisesti myöskään käsityöt eivät briteissä ole yhtä näkyviä kuin Suomessa: täällä olisi vaikea kuvitella vastaavaa äänestystä ilman omaa kategoriaa langoille ja viuhuville puikoille.

Tietysti itse mieluusti näkisin myös media- ja talousblogeja (kaikki nyt eivät ihan politiikan alle mene), koska niitä seuraan enemmän, jos joku taho vastaavan blogipalkitsemisseremonia päättäisi järjestää.

Ylipäätään Suomessa on vielä suhteellisen vähän sellaisia blogeja, joiden teeman voisi osuvasti kohdentaa yhden otsakkeen alle. Moni kirjoitta ns. asiablogissaankin vähän siitä ja vähän tuolta, mikä nyt sattuu sinä päivänä tuntumaan tärkeältä. Kuten minä tässä blogissani.

Mediapäivät loppuviikosta

Olen ilmoittautunut Mediapäiville, tarkoituksena osallistua erityisesti Markkinoinnin päiville, joten tiedossa on kiinnostavaa kuunneltavaa ja varmasti myös juteltavaa. Tietysti toivon, että tapaisin päivillä vanhoja ja uusia tuttuja, joten tulkaapa nykimään hihasta, mikäli minut havaitsette.

Tohtorien tuskailua blogissa

Vierailin pitkästä aikaa yliopiston intrassa, ja sieltä huomasin tiedon “Tutkijanura kriisissä!” -blogista. Itsestäni en kuvittele ihan heti tohtoriksi päätyväni (jos koskaan tällä menolla…), mutta näköjään tuolla asiasta kimpaantuneet saavat höyryjä päästää. Minulle jatko-opinnot ovat edelleen harrastus, joten rahoituksen yms. vuoksi ei ole tarvinnut ajatuksia juuri vaivata.

Tagged: Tags