Blogilista ostettiin ja naiset elämäjulkaisijoina

Päivän kuuma blogiuutinen on se, että Sanoma Digital osti Blogilista.fi -palvelun. Jaikussa alkoi heti pohdinta siitä, miten nyt mennään: tuleeko näyttäviä protestipoistumia blogilistalta ja kuinka lista tulevaisuudessa kehittyy.

Blogilistan kehittymistä on kaipailtu moneen kertaan ja monen eri ihmisen kanssa, jopa suunniteltukin sitä, miltä toimiva lista voisi näyttää ja mitä kaikkea siihen kuuluisi. Blogilista on nykymuodossaan ollut jämähtäneessä tilassa: kyllähän sinne uusia blogeja tipahtelee, mutta ei sieltä enää tule edes juuri uutta lukemista haeskeltua. Itse luen blogit RSS:n avulla, ja Blogilistaa käytän lähinnä satunnaisesti.

Sanoma Digitalhan avasi tuossa taannoin sen Foody-palvelun, joka mm. kokoaa ruokablogeja.

– – –

Nyt sitten on luettavissa Sari Östmanin todella mainio gradu Avaudutaan arjesta. Suomalaisnaisten Internet-elämäjulkaiseminen ja maskuliinisuuden esittämisen keinot (pdf).

Minua tämä gradu lämmittää erityisesti siksikin, että Sarin blogin kautta olen seurannut työn edistymistä (osittain kateellisena, koska oma opiskeluprojektihan ei tunnu edistyvät mihinkään). Vielä onnea Sarille sekä tästä suorituksesta että varmasti vielä tulevista tutkimuksista, tuolta pohjalta on hyvä jatkaa!

Tagged: Tags