Hajanaisia huomioita blogimaailmasta

Nurisin joku aika sitten, miten Blogger poisti rekisteröitymättömiltä kommentoijilta mahdollisuuden jättää linkin omaan blogiinsa. En toki ollut ainoa, joten joulun alla Bloggerin kehityspuolelta ilmoitettiin, että käyttäjien pyynnöstä linkkimahdollisuus otettiin uudelleen käyttöön.

Toivottavasti nyt hetkisen saa elellä Bloggerin kanssa ilman hermostumisia.

– – –

ButtUgly -Janne kirjoitti hyvin Hesari-, Sanoma Digital- ja Blogilista-aiheesta joulun aikaan, ja keskustelua heräsi. Janne kirjoittaa mm. omassa vastakommentissaan Saaralle:

“Bloggaajat ovat itsekkäitä paskiaisia, siinä missä kaikki muutkin. Mutta koska blogosfäärin syvin rakenne on oleellisesti erilainen kuin olemassaoleva mediadistribuutioverkosto, sen selittäminen tai siitä oletusten tekeminen vanhan median ymmärryksen perusteella on fundamentaali virhe, johon moni bloggaajakin sortuu – – -.
Juuri tätä perustavanlaatuista eroa yritän nostaa esille. Blogit ovat many-to-many -viestintäverkosto, jossa ei ole olemassa kontrollipisteitä. Se, mitä medialla nykyään käsitetään, on one-to-many tai few-to-many -distribuutioverkosto, jonka kontrollipisteet ovat hyvin tiedossa. (Ainakin Danah Boyd ja Clay Shirky ovat tutkineet näitä.)”

– – –

Ihmiskunta eli Jäppisen Petja pisti pystyyn äänestyksen suomalaisista vuoden 2007 blogeista eri kategorioissa. Äänestysaikaa on 5. tammikuuta asti.

Tagged: Tags

6 Thoughts to “Hajanaisia huomioita blogimaailmasta

 1. Auringonkukkametsä, kiitos äänestä ja luottamuksesta: tässähän tulee vielä lisää paineita kirjoittamiseen! 🙂

 2. Luulen että äänestäneitä ilmaantuu noin 400.
  Tähän mennessä on ainakin yhden maininnan saanut liki 200 blogia.

  Mielenkiintoista ovat ne menestyjät, jotka ovat blogilistalla kaukana kärjestä.

 3. Petja: No eihän se Blogilista varmaan enää aikoihin ole kertonut mitään kunnon tietoa blogien suosiosta. On paljon blogien lukijoita, jotka eivät käytä listaa lainkaan. Lisäksi ainakin itse koen, että top 100:ssa on paljon hyviä blogeja, mutta ne omalle kohdalle parhaat voivat löytyä jostain muualta.

  Itse äänestykseen ja mielipiteiden jakoon liittyvät spekulaatiot voidaan käydä sitten äänestyksen jälkeen 🙂
  Moni nimittäin varmaan kokee, sinällään tietysti valitettavasti, että järjestämässäsi äänestyksessä on jotain “hämärää”, eivätkä halua tulla siihen mukaan.

 4. Juu. Ilman muuta on hämärää.

  Kenenkään äänestäjän ei ole pakko antaa itsestään mitään tietoja ja suuri osa ei ole mitään antanutkaan.

Comments are closed.