Blogiäänestysten valinnan vaikeutta

Parhaillaan on menossa kaksi blogiäänestystä, joiden järjestäjinä toimivat mediatalot.

Trendi-lehden muotiblogiäänestyksessä on 50 suomalaista blogia, joten varsin laajasta otoksesta voi valita suosikkinsa.

Sen sijaan Digitodayn Blogit kunniaan -kisan neljään yleisöäänestyskategoriaan on valittu huomattavasti suppeampi valikoima: kokonaisuudessaan blogeja on vain neljäkymmentä. Niinpä äänestys tuntui kovin vaikealta: kaikista blogeista en todellakaan ollut edes kuullut, ja jos vain äänestää sitä, jonka tuntee, niin ei välttämättä äänestä parasta edes annetuista vaihtoehdoista.

Kuitenkaan pelkän äänestyksen vuoksi ei riitä intoa tutustua niin tarkkaan ehdokkaisiin, että pystyisi aidosti arvioimaan parempia ja huonompia. Eli tässä tulee esiin se yksi hyvän blogin ominaisuus: pitkäkestoisempi suhde, jonka ansiosta blogin mieltää hyväksi ja sille esimerkiksi antaa anteeksi satunnaisia notkahduksia.

Mieluusti olisin siis nähnyt laajemman joukon blogeja kussakin kategoriassa tai vaikka samantien edes pari kategoriaa lisää, niin kenties niitä minunkin suosikkeja olisi ollut mukana enemmän. Eikä olisi haitannut sekään, jos olisi ollut mahdollisuutta valita kategoriat, joista haluaa äänestää mielestään parasta blogia. Nyt oli pakotettu valitsemaan jonkun, vaikka ei tuntenut yhtään blogia tai ei olisi halunnut antaa ääntään niille, jotka tuntee, mutta joita ei pidä erityisen hyvinä.

Marginaalin Jani on listannut kaikki äänestyksen blogit ja kertoo myös omista perusteluistaan. Kisasta ja ehdokasasettelusta käytiin keskustelua myös Jaikussa.

Omalta osaltani tietysti olen tyytyväinen, että Kulutusjuhla on päässyt mukaan Yhteiskuntablogit-sarjaan: kai se noista annetuista kategorioista parhaiten tuohon rakoon loksahtaa.

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Blogiäänestysten valinnan vaikeutta

 1. Jännitän Lumppujen puolesta…aika metkaa.

  Ne 40 ehdokasta olivat kasa tuntemattomia, olisinkohan viitisen blogia tiennyt aikaisemmin. Luen näköjään ihan vääriä blogeja. Hmm, ei kai mitään uutta.
  Olisi kivaa kyllä tietää miten nämä 40 oli valittu 640 ehdotetusta.

 2. Hienoa, että Lumput pääsi mukaan tuohon kisaan!

  Ja joo, ilmeisesti minäkin luen vääriä blogeja, kun niitä tuttuja ei tuolta sen enempää löytynyt. Ehkä se jossain vaiheessa selviää, miten ehdokkaat oli valitu.

 3. Joku jossain jo mainitsi että “En vaan osaa”-blogi oli merkitty “en vaan”-blogiksi.
  Myöhemmin voidaan sitten alkaa spekuloinnit siitä, miten olisi mahdollisesti käynyt, jos nimi olisi kirjoitettu oikein 😉

  Minuakin kiinnostaisi tietää mitkä blogit olivat saaneet mainintoja, ja varsinkin miten niitä karsittiin. En meinaan oikein usko että esim. Aasiakas.net tai Salakuunneltua.fi ei olisi saanut yhtään mainintaa, ja ainakaan itse en niitä löytänyt noilta listoilta…

 4. t, spekuloitavaa varmaan riittää muutenkin 🙂 Mutta katellaan, jos lisätietoja valintoihin liittyen ilmaantuu.

  Itselleni napsahti äsken kutsu palkintojenjakotilaisuuteen: kuulemma kaikkien äänestykseen päässeiden blogien kirjoittajat on kutsuttu. Eiköhän ainakin siellä voi tivailla, että miten blogit valittiin.

Comments are closed.