Arvosteluni Suomen Parhaat Verkkosivut -kisasta ei tuota jatkoseuraamuksia

Aiemmin tänä vuonna kirjoittelin, kuinka minä ja iso joukko muita nettikirjoittajia saivat sähköpostia, jonka mukaan meidän pitäisi poistaa Suomen Parhaat Nettisivut -kilpailua käsittelevät tekstimme. Jos emme näin toimisi, niin uhattiin jopa käräjöinnillä.

Vesilasissa silloin kuohui hetken aikaa, enkä minäkään saanut vastauksia omiin sähköposteihini.

Onneksi Korhosen Suvi teki aiheesta seurantajutun Tietoviikkoon 7. huhtikuuta.

“Nyt Websiteracen toimitusjohtaja Soile Haanpää kertoo saaneensa poliisilta päätöksen, että asiassa ei ole tapahtunut varsinaista rikosta. Hän ei ole ehtinyt perehtyä päätökseen vielä ajan kanssa ja periaatteessa asia on vielä kesken.

Verkkokirjoittajien ip-osoitteita ja sitä kautta henkilöllisyyksiä ei voitu selvittää, sillä tapaukset olivat yli kolme kuukautta vanhoja, Haanpää selittää. Poliisi kehotti tekemään uuden ilmoituksen kunnianloukkauksesta, jos uusia loukkaavia ja valheellisia kirjoituksia vielä ilmestyy.

Haanpää epäilee, että monet kirjoituksista ovat alaikäisten kirjoittamia.”

Aihe on siis toistaiseksi käsitelty. Tosin yhtiön toiminta ja lausunnot eivät edelleenkään olleet erityisen mieltäylentäviä. Mutta tätä voi sitten muistella, jos joku kysyy, onko nettikirjoittmainen aiheuttanut minulle joskus ongelmia.

Edelleen tietysti kehotan kaikkia harkitsemaan, haluaako kyseisen firman “kilpailuihin” lähteä mukaan.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Arvosteluni Suomen Parhaat Verkkosivut -kisasta ei tuota jatkoseuraamuksia

  1. Tapaus jaksaa edelleen ihmetyttää.

    Tuosta lainauksesta nousee esille tuo loppu:
    “Haanpää epäilee, että monet kirjoituksista ovat alaikäisten kirjoittamia.”

    Mihinhän tämä perustuu? Ainakin lukemani tekstit aiheesta ovat löytyneet lähinnä eri ammattimarkkinoijien ja asiantuntijoiden blogeissa.

  2. Ihmettelin ihan samaa. Ainakin me kaikki, joiden blogikirjoituksia on syynättiin, olemme käsittääkseni 18-vuotiaita. Ja henkilöllisyytemmehän on ollut selvästi tiedossa, kun olemme omalla nimellä ja naamalla kirjoittaneita. Mitään vaikeuksia siinä suhteessa ei pitäisi olla: uhkailusävyiset sähköpostitkin osattiin lähettää oikeisiin osotteisiin.

Comments are closed.