You make my day -kiitosten leviämistä ja levittämistä

Blogeissa on nyt jonkin aikaa kiertänyt You make my day -tunnustuksien jako. Omista blogeistani ensimmäiset kukat tulivat Villi-kissan blogiin pari viikkoa sitten, ja siellä jakelin niitä eteenpäin. Seuraavana vuorossa oli Marinadi.

Nyt tämä Mari Koo -blogi sai tunnustuksia Pariisista Maurelitalta ja heti perään Auringonkukkametsältä.

Blogianalyyttinen puoleni siis ryhtyi heti miettimään, miten tämä meemi levisi. Minulle se tuli ensiksi tuolta kaikkein kevyimmästä aineistosta, kissablogista. Tässä vaiheessa kukitus oli kyllä jo liikkunut laajemmaltikin blogeissa, ja siihen näytti osallistuvan porukkaa melkoisen hyvin. Monet bloginpitäjät lähtivät kollektiiviseen kehuiluun mukaan, ja myös Marinadi sai mainintansa.

Nyt, kun meemi on jo kiertänyt laajalti ja se on oletettavasti hiipumassa, tämä virallinen asiabloginikin sai mainintoja (tai jos tarkkoja ollaan, niin tähän blogiin tuli kyllä tunnustusta Sarilta ihan ensimmäisenä, kun hän kukitti kerralla kolme blogiani).

Eli meemin elinkaaren kannalta voisi todeta, että mentiin kevyemmästä vakavampaan. Kun meemi on jo osoittautunut suosituksi, niin sitä “kehtaa” jakaa kaikille: Villin blogin kautta tunnustuksia ei tullut mieleeni laittaa ammattimaisemmiksi kokemilleni blogeille, mutta tässä blogissa voin niitäkin kehua.

Mielenkiintoista näissä meemeissä on se, mitkä blogit valitsee kehujen kohteeksi. Jotenkin en välttämättä kaikkein itsestäinselvimpiä blogeja tullut valinneeksi tai niitä, jotka ovat jo kukkasia saaneet. Marinadi-blogi on varsin luettu, mutta se sai suhteellisen vähän mainintoja. Ehkä se koetaan blogiksi, jota ei niin paljon tarvitse kehua verrattuna joihinkin vähemmän julki oleviin? Vai onko se liian “yleinen”, eli se ei niin selkeästi kuulu mihinkään pienempään blogien muodostamaan yhteisöön?

Tällaiset toisten arvostamista osoittavat meemit ovat silloin tällöin selkeästi tervetulleita blogaajille. Tuntuu hyvältä saada tunnustusta “kollegoilta” ja vielä jakaa sitä eteenpäin. Lisäksi tällaisten kukitusten ansiosta blogaajat löytävät uusia blogeja. Kun meemin säännön mukaan tunnustusta pitää jakaa eteenpäin kymmenelle blogille, niin oletettavasti melkoinen osa aktiivisista blogeista sellaisen saa.

Mutta toki tilanne on varmasti hieman ikäväntuntuinen niille, joita kukaan ei muista: tällaista tunnustusta ei voi käydä vaatimassa keneltäkään, vaan sen saamista pitää odottaa.

Olen siis jo kahdessa blogissa jakanut kiitoksia ja kukkasia. Nyt siis vielä siis lisää, enemmän näitä Mari Koo -henkisiä:

Kartano – hyvin kirjoittuja, usein kiinteistä kuluttamiseen liittyvistä aiheista.
Kari Haakana – journalistisessa pohdinnassa ihailuni kohde
Tuhat sanaa – Tuijan ansiosta pysyn perillä mm. Second Lifesta, hyviä, pohdittuja tekstejä
Verkkoyhteisöt – Miia tuo tutkijanäkökulmaa nettiin ja sen käyttöön
Digikko – Pirkka kirjoittaa asiaa ja tekee päiväni silloin, kun päivittää
Köyttöliittymä – Matias analysoi esineitä ja muuta käytettävää
Pohdiskeleva Liftari – Kehun jälleen Teppoa ja Sataa tuntematonta
Viima – Hyviä huomioita mediasta ja netistä
A Heartbreaking blog of Staggering Genius – Pysyn edes hiukan hajulla leffoista, ja tietysti muutenkin asiaa
Eero Holmila – Yksi fiksu nuorimies lisää
Vesa Laitinen – Valokuvallista päiväkerrontaa: yhden tällaisenkin blogin halusin mainita

Ja vielä ekstrakukat Mitvitille, koska onhan hän kingi ja vielä päivitti tänään!

Idea oli siis: “Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.

Tagged: Tags

9 Thoughts to “You make my day -kiitosten leviämistä ja levittämistä

 1. Otan kukkaset, nuo kirjoittamisuseuden kasvattamiskannustukset, ilolla vastaan. 🙂

 2. Kiitos myös kukkasista, enpä blogini puolesta tietääkseni sellaisia aiemmin olekaan saanut. Joskaan enpä ole jakanutkaan. 🙂

 3. *virnistys*

  Aika hyvin analysoitu, hivelee aina itsetuntoa saada moisia ruusuja ja niitä on siksi hauska jaellakin. Viima oli upouusi tuttavuus, emme sentään lue ihan samoja kuten Hot Mama marisi kommenttilootassani lukutottumuksistamme…

 4. @maurelita: Analyysistäni jäi puuttumaan kukkasten sukupuoliroolittuneisuus (ja toki moni muukin asia, eipä tässä nyt niin kattavaa pohdintaa ollut tarkoituskaan tehdä). Näyttää mielestäni nimittäin siltä, että tämä on aika vahvasti naisten juttu, eli ainakin omat kukkani olen saanut naispuolisilta kirjoittajilta.

  Eli @miehet: Miltä tällainen kukkasjuttu tuntuu?

 5. Kiitos kukkasista! 🙂

  Totean häpeäkseni, että en saa aidon aktiivisesti seuraamistani blogeista kokoon edes kymmenen kohdan listaa *punastuu*, mutta suosikkien kärkeen menevät tutut klassikot Mari Koo ja Pastanjauhantaa. Lisäksi ojentaisin mielelläni kukan kaikille tutkimuksen tekemisestä ja yliopistomaailmasta sydänverellä kirjoittaville – kunpa tätä osastoa saataisiin lisää!

 6. Kiitos! Kukin tavallaan ja muuta nokkelaa.

  Äh, täytyisi toimertua reagoimaan näihin kukkiini. Kiinnostavasti Köyttis on saanut jo kahdet, mutta pääblogi ei yksiäkään.

 7. Miia: Hyvä vaan, etteivät kaikki bloginpitäjät niin tiiviisti pörrää muiden blogeissa. Ja jep, tutkimuksellisia blogeja olisi kiva nähdä enemmänkin!

  PA: Minä heitin kyllä PA:lle kukat Marinadissakin, siinä missä muillekin suosikkimiehilleni!

 8. Äh, kyllähän minä muistan tuon nähneeni. Olen näköjään tullut ainaisten kehujesi pilaamaksi, tämäpä noloa.

Comments are closed.