Livelähetyksiä, tapahtumia ja virtuaalijuhlaa

Muokkaus illalla: linkin lisäys. 

Tällä viikolla kansalaisjournalistisella puolella mentiin harppaus eteenpäin, kun Erkka julkaisi suoraa lähetystä nettiin kännykkänsä avulla kuntaliitosta käsitelleestä Jyväskylän maalaiskunnan kokouksesta.

Homma toimi ilmeisen hyvin ja sai näkyvyyttä myös blogeja laajemmin. Eli kun viime viikolla kirjoitin videoiden tulosta blogeihin, niin nyt sitten puhutaankin jo livelähetyksistä. Erkka ilmeisesti kirjoittaa aiheen teknisestä puolesta lisää, kunhan ehtii, joten kiinnostuneiden kannattaa seurailla sitä puolta.

Tietysti tälläiset nettiin suorana tulevat pätkät vaativat vähän pureskelua: esimerkiksi Sun Äitis -blogissa mietitään tekijänoikeuksiin ja yksilönsuojaan liittyiä asioita.

Minun kännykkäkalustoni on sen verran heikkoa, että en ihan heti mitään nettiin suorana tule lähettämään. Eilen tosin vierestä seurasin, miten Ignite:Helsinki -tilaisuudessa pistettiin pöydälle pystyyn kännykkää ja siitä striimiä verkkoon. Illasta voi lukea Jaikusta: itse en tällä kertaa raportoinut.

Mutta taisin sen sijaan luvata, että ensi kerralla kiipeän puhumaan jo pelkästään siksi, että eilen kaikki lavalle nousseet olivat miehiä (ja minuahan pyydettiin kyllä mukaan, mutta tyypilliseen suomalaiseen tapaan halusin nähdä, mikä on meininki ennen kuin itse menen häröilemään). Tapahtumaa järjestellyt Antti lupaili, että ennen kesää järjestetään toinen tilaisuus. Ignitellä on tietysti myös oma Facebook-ryhmänsä, jonka kautta tiedotusta varmasti kulkee.

Samalla kannattaa vilkaista myös ryhmä Bar Camp, jonka järjestelyihin taidan huomaamattani sotkeentua: viikko sitten Jeren kanssa juteltiin Bar Campista ja sitten toisaalla heti perään jo asiaa ryhdyttiin suunnittelemaan: näin se nykymaailma toimii.

Viikon blogikokemuksiin kuuluu myös eräiden blogikissojen synttäreiden juhlimiseen osallistuminen nelijalkaisten blogissa. Aika kiinnostavaa ja hauskaa, miten aikuiset ihmiset (minä mukaan luettuna) heittäytyvät lemmikkiensä kautta leikkiin netissä. Blogiin kertyi noin 170 kommenttia: kissojen onnitteluita, virtuaalista leikkimistä, herkuttelua, yleistä kommentointia, huikkailua ja muuta letkeää menoa eli hyväntuulista, paljon puhuttua yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Hyvä muistutus siitä, ettei tätä touhua todellakaan tarvitse ottaa niin vakavasti.

Tagged: Tags

10 Thoughts to “Livelähetyksiä, tapahtumia ja virtuaalijuhlaa

 1. Loistokas referaatti viikon tapahtumista. Kiitoksia tästä, etenkin kun en itse ole ennättänyt seurata.

 2. Teppo, ehkä ei kannattaisi kuitenkaan luottaa siihen, että tämä blogi kertoo kaiken oleellisen viikon tapahtumista 🙂

  Erkka, juujuu, kyllä ne ihmiset jaksaa odottaa.

  Zepa, en viittinyt linkata blogiin, kun aattelin, että jos ette tykkää kaikesta tästä lisähuomiota, mutta kun kerran itse tulit tunnustamaan, niin lisään sitten linkin tännekin 🙂 Ja pippalot oli tosi mainiot!

 3. Hyvänen aika, sä löydyt täältäkin! 🙂
  Kiinnostavaa, vaikkakin huomaa olevansa jo tässä vaiheessa niiiiin jäljessä. Juuri vasta miettinyt
  tuota videoklippailua mutta näyttääkin siltä, että pitäisi siirtyä suoraan livelähetyksiin. Pitänee
  terästäytyä.

 4. Hyvä kooste viikosta, kieltämättä. (miten ihmeessä taas rupesin kaipaamaan Blogisanomien aikaa? Kukakuka jaksaisi ryhtyä blogistanin aikakauslehtikatsauksen tekijäksi? Tilaajia tulis varmasti!).

  Mulla on mennyt kaksi päivää pelkästään noita podcast-, video- ja striimiseikkoja selvitellessäni. Ihan kamalasti täytyy sinnitellä, jos jotenkin yrittää pysyä ajassa mukana! Kokeilin jopa videon kuvaamista omalla kännykälläni. Tulos: video meni ihan juntturaan ja nyt ei kuulu ääni edes soittaessa!

  Yhtä sun toista pitäis kännyköiden käytettävyydelle tehdä, ennen kuin kaltaiseni varttunut ikäluokka pääsee vauhtiin mukaan. Olen edelleen sitä mieltä, että minulle soveliain mobiiliratkaisu on wlanilla varustettu kannettava, kännyköiden käyttöliittymät ovat siihen verrattuna: takkuisia, pikkiriikkisiä, epäintuitiivisia, sanalla sanoen kökköjä! Ehkä tämä näkemys johtuu iästäni (tai sit mä en vaan osaa), mutta jotain niille vempaimille pitäis tehdä, että (ikä)demokratia toteutuisi! (huom! minulla ei vielä ole käyttökokemusta iPhonesta. Vierestä katsottuna se kyllä vaikuttaa aika näppärältä peliltä).

 5. Norppa: Ai mie vai? 🙂 Minusta on moneksi! Mutta joo, itsekin on tässä vasta päässyt videoita youtubeen julkaisemaan, kun toiset tekee jo jotain ihan muuta. Mutta kuten Sun Äitis tuossa totesi, niin kyllä se käytettävyys on vielä heikkoa. En minäkään jaksa ryhtyä “säätämään”, vaan haluaisin heti ja simppelisti.

 6. Toi on myös mun suhtautuminen teknisiin uudistuksiin. Mahdollisuudet ja toteuttaminen kiinnostaa, säätäminen ja kokeileminen ei. Pitäisi saada käyttöön “hetivalmiskäyttöön” palikka.

 7. Näitä lukiessa tulee jotenkin ikävä vuosia perusopiskelijana, kun netille saattoi omistautua ja opetella uusille tavoille niin halutessaan. (Onkohan tämä ensimmäinen tyypillinen 30-vuotisoire: valittaa, että töiden ajatteleminen ja tekeminen vie kaiken ajan;)

  Tutkijatkin sen jo tietävät – innovatiivisimmat käyttäjät ovat asialleen omistautuneita harrastajia. Ammattilaisia vaivaa paitsi aikapaine, myös keskinäinen kilpailu ja sekapäinen oravanpyörässä juoksentelu.

 8. Joo, kissablogi on ihan julkinen ja listoilla. 34 tilaajaakin, joista ainakin osa on ihmisiä 🙂

Comments are closed.