Perusta blogi muista blogeista

Sun Äitis kaipaili kommenttiosastolla Blogisanomien kaltaista julkaisua: katsausta blogimaailman tapahtumiin, nostoja, esittelyjä, havaintoja, tietoa ja hupia. Jep, kiva sitä olisi lukea, mutta melkoisen työlästä kattavien Blogisanomien työstäminen olisi: jo pelkkä suomiblogien seuraaminen riittävän laajasti veisi nykyisin melkoisesti aikaa.

Sen sijaan olen odotellut, että eri blogiryhmittymien alle tulisi omia Blogisanomien kaltaisia koonteja. Kulutusjuhlassa linkitän kulutusta käsitteleviin blogiteksteihin, ja samaan tapaan voisi tehdä esimerkiksi kissa-, media-, ruoka-, laihdutus-, kulttuuri-, politiikka- tai muotiblogeista, tai vaikka tällaisista sosiaalisen median ilmiöitä käsittelevistä.

Eli jos seuraa oman kiinnostuksensa kohteita sillä silmällä, niin vaikka viikottain voisi tekaista tekstin, johon koostaisi mielensä mukaisesti nostot kirjoituksista ja/tai kuvista sekä kertoisi keskustelua herättäneistä teemoista.

Tällaiset “koontiblogit” kokoaisivat porukkaa ja saisivat taatusti uteliaita lukijoita. Onhan esimerkiksi Valokuvatorstai osoittautunut toimivaksi ja suosituksia, eikä se niin suuresti poikkea ajatukseltaan tämänkaltaisesta.

Kokonaisvaltaisten Blogisanomien ylläpito olisi ainakin minusta kovin työläs harrastus. Todennäköisesti siitä tulisi myös kitkerämpää palautetta: kyseltäisiin, miksi suositaan jotain eikä koskaan huomioida toisia jne. Tietysti tällaisen blogin voi tehdä porukassa, mutta tunnetusti myös kimppablogeissa on ne omat ongelmansa.

Lisäys:

Unohtui mainita oma erinomaisuus, eli Halo Efekti pisti tähän suuntaan Excellent-merkin, jonka osoitti samanaikaisesti kaikille blogeilleni, heh. Kiitos vaan! Koska edellisten tunnustuksien jakamisesta on vielä niin vähän aikaa, niin olen tällä kertaa tylsä ja jätän tämän blogin osalta erinomaisuuksien eteenpäinvälittämisen väliin.

Excellent

Tagged: Tags

6 Thoughts to “Perusta blogi muista blogeista

 1. Aikoinaan itse asiassa luin erästä blogia, jossa arvosteltiin muiden blogeja.
  Ikävä kyllä se nuupahti aika äkkiä, ja koska en jaksanut odottaa että se aktivoituisi uudelleen, lopetin seuraamisen.

  Veikkaan että suurin syy siihen, että kukaan ei ole ryhtynyt blogien bloggaamiseen on se, että kukaan ei tahdo saada “Ja kukas (ruma sana) sinä olet arvostelemaan minun lapsiani! (ruma sana) diletantti! Infantiili (ruma sana) farisealainen!”-posteja.

  Samasta syystä minäkään en jaa vielä kunniamainintoja eteenpäin (vaikka arvostankin jokaista itse saamaani, varsinkin kun ne tulevat arvostamiltani bloggaajilta).

  Eli en koe että vielä olisi sellaista auktoriteettia, että voisin alkaa huseeraamaan blogistaniassa 😉

 2. t, jep, onhan näitä muita arvostelevia joskus näkynyt ja ne tietysti saavat lokaa niskaan. Ja se on tietysti sen verran rankkaa ainakin pidemmän päälle, että harva sitä jaksaisi.

  Mutta en nyt tässä ehkä tarkoittanut niitä, jotka kriittisellä silmällä ruotivat blogimaailmaan, vaan ennemmin näkökulmaa, jossa kerrottaisiin tietyn blogiyhteisön tapahtumista. Esim. Kulutusjuhla on toiminut vallan mainiosti ilman negatiivista kritiikkiä, ja vastaavaa tapaa koota lainauksia muiden blogeista ja sitten vähän syventää aihetta pidemmillä postauksilla voisi hyödyntää muissakin aiheissa.

  Noiden kunniamainintojen jakamisessa on tietysti se puoli, että “miksi se noille maininnan antoi, muttei minulle?!”, mutta enemmänhän ne on tarkoitettu ilahduttamaan ja vinkkaamaan muillekin hyvistä blogeista. Eikä se vaadi edes blogiauktoriteettiä :). Jaetaanhan näitä “kunniamainintoja” ihan arkisessakin bloginpidossa sen kautta, että linkataan toisiin.

 3. Ai sellainen yhteenkokoava sivusto…? Se voisi olla jopa ihan toimiva ratkaisu.
  Koska olen kuitenkin lähtökohdiltani negatiivis-realistinen, niin mietin miten porukka saataisiin Kulutusjuhlan tavoin yhteen?
  Kokoonnuitteko te jotain yhteistä vihollista vastaan, vai mikä teidän supersankariryhmänne alkutarina on? 😉

  Mietityttää myös mitäs sitten, kun oma sydänverellä ja tuskanvuodatuksella kirjoitettu henkilökohtaisia tuntoja sisältävä blogi olisikin sitten päätynyt huumoriblogeja kasaavan ryhmän alle 😉

  Mutta minä kuulunkin siihen ihmisryhmään, joka nähdessää lasinsa puolillaan nestettä miettii, että kuka (&%# on juonut puolet?

 4. Heh, Kulutusjuhlalla ei ole mitään jännittävää alkutarinaa, valitettavasti! Alunperin pidin itsekseni kulutusblogia, ja sitten pari tuttua ilmaisi kiinnostuksensa, että vois olla kivaa kirjoitella kuluttamisesta, joten sitten tapahtui laajennus Kulutusjuhlaksi. Myöhemmin olen pyytänyt mukaan tuttuja ihmisiä. Ja tuo blogihan on toki pitkälti meikäläisen väkerrys sisällöltään. Mutta siis jos lukee blogeja aktiivisesti, niin sellaisen viikkokoosteen tai päivittäisten lainausten poimiminen muiden blogeista ei ole mitenkään ylettömän suuri homma.

  Ja tietysti kaikessa on riskinsä! Kerran eräs bloginpitäjä on tuohtunut siitä, että lainasin hänen tekstiään Kulutusjuhlaan ja hän kirjoitti siitä omaan blogiinsa: no, se oli väärinymmärrys, jotenkin ihminen ajatteli, että arvostelin hänen kulutusratkaisuaan, vaikka se ei todellakaan ole Kulutusjuhlan tarkoitus.

 5. Jälkijunassa kommentoin: en minä sitä Blogisanomat-kaipuuta kauhean vakavissani heittänyt. Se oli sellainen nostalginen mielleyhtymä. Blogisanomien aikaan olin itsekin uusi blogaaja ja kaikki hömppä ja hassuttelu kiinnosti. Sittemmin minusta tuli ihminen, jolla blogien lukemiseenkin liittyy pakkoja: pakko seurata sitä ja tätä ammatillisesti kiinnostavaa. Silloin hassuttelu jää ja päätyy muistelemaan mennyttä haikeudella.

 6. SÄ: Sain kommentistasi hyvän aasinsillan tähän tekstiin, en minä nyt sitä niin vakavissani ottanut 🙂 Mutta aina välillähän näitä toiveita nousee, ja olen ajatusta päässäni pyöritellyt. Toki on blogeja, jotka jo nyt kokoavat blogeista kivasti otteita, esim. Appelsiinin tuoksua -blogin karkauspäivän kirjoitus.

Comments are closed.