Mobiilimpi blogi

MofuseAinakin Maurelita on kaipaillut tästä blogista versiota, joka toimisi paremmin myös kännykällä. Niinpä oli pakko kokeilla Opeblogista löytynytta MoFusea.

Kuten Anne kirjoittaa, niin tämän lisäpalvelun käyttöönotto oli hämmästyttävän helppoa. Te, jotka tykkäätte luurilla selata blogiani, niin osoite on siis http://marikoistinen.mofuse.mobi. Toivottavasti toimii! Palvelua voi käyttää myös iPod Touchilla, jos sellainen löytyy.

MoFusella on myös tarjolla mainontaa ja ansaintaa seuraavin säännöin:

“We offer our users the ability to monetize their MoFuse mobile site through our revenue sharing program.

We’ll split the revenue 50/50 with you. All you need to do to enroll is click the box below and choose which mobile advertising program you want to use on your MoFuse mobile site.”

Houkuttaisi kokeilla, miten homma toimii, mutta epäilen, että tämän blogin mobiilikäyttö on vielä niin pientä, että ansaintaa ei kyllä kerry. Mainosohjelmina toimivat AdMob ja Google Adsense.

Sataprosenttia mainostuotoista saa, jos ottaa käyttöön MoFusen ammattilaistilin, jonka hinta on 6 dollaria kuukaudessa.

Tagged: Tags

7 Thoughts to “Mobiilimpi blogi

 1. @mobilisti: Tuon Google Readerin palvelun kautta on saatavilla vain syötteiden sisältämä osuus sivustosta, mikä tietysti usein onkin tarpeeksi. Esimerkiksi kommenttien lukeminen ja kirjoittaminen ei kuitenkaan taida onnistua.

  Periaatteessa paras tapa muokata sivuston sisältö mobiililaitteita varten on erikseen pieniä näyttölaitteita varten suunniteltu tyylisivu (CSS). Tällöin tekijä voi itse päättää, mitkä elementit mobiilisivulla näkyvät ja missä järjestyksessä yms. Selain voi sitten itse päättää haluaako esittää sivun täyspainoisena vai kevytversiona ilman että käyttäjän tarvitsee siitä erikseen joka sivuston kohdalla huolehtia.

  Mari Koossakin tällainen on tarjolla, mutta kännyköiden selaimet eivät vaan aina tunnu haluavan niitä käyttää :-/

 2. Korvaamaton tekninen apuni Ilkka siis vastasikin tyhjentävästi. Kiitos taas!

 3. Ilkka: paras mobiilisivu on tietenkin mobiilisivu. Todella harvalla bloggaajalla on kuitenkaan tietotaitoa tai kiinnostusta ryhtyä ratkomaan css ongelmia. Valmiit palvelut joilla esim. bloggerin saa muutettua parilla klikkauksella mobiiliksi ovat tämän vuoksi tärkeitä tavallisille jantusille.

  Kirjoitin jonkin aikaa sitten check-listan mobiilisivun tekijöille. Mitä mieltä olet pointeista? Puuttuuko jotain ym.? Viitsisitkö lisäksi linkata meidät hyvälle sivulle jossa neuvotaan tuon mobiili-css:n tekoon?

  http://matkapuhelimet.blogspot.com/2007/10/mobiili-internet-101snt-mobiilisivun.html

 4. Minusta tämä blogi toimii iPodilla paremmin sellaisenaan kuin mobiilisovitettuna. Ilkka lie hoitanut hommansa hyvin, sillä tekstiosa skaalautuu järkevästi koko ruudun levyiseksi niin, että sitä on mukava lukea. Kaikki muut toiminnot ovat sittenkein tarjolla omilla paikoillaan, jos niin haluaa.

  Blogger- ja WordPress-blogit tapaavat toimia tältä osin mainiosti. Vuodatus on sitten oma lukunsa. Siellä tekstiä ei saa leveyssuunnassa näkyviin luettavan kokosena ilman horisontaalivieritystä, ellei käännä näyttöä vaakaan.

 5. Ilkka: Google Readerin mobiiliversiossa on vielä “Katso alkuperäinen” -linkki, joka itse asiassa muokkaa merkinnästä mobiiliversion, jossa näkyy myös kommentit ja kommentointioptiokin on heti käsillä.

 6. Ajattelin laittaa tännekin aiheeseen liittyvää infoa – olemme lähipäivinä julkaisemassa Blogilistan mobiiliversiota, joka alkuun näyttää uusimmat päivitykset omista suosikeista kevyenä versiona. Mobiiliversio siis näyttää päivitysten sisällöt niiltä osin, kuin ne syötteissä tulevat (ilman kuvia).

Comments are closed.