Sarjakuvablogit yhdistymässä

Suomen Sarjakuvaseura on pistänyt pystyyn Sarjakuvablogit.com -sivuston. Beta-vaiheessa oleva sivusto kokoaa suomalaisia sarjakuvablogeja, ja aika moni minunkin seuraamistani blogeista on jo vaihtanut tuonne, vaikka vielä alkukankeutta ja ongelmia näyttää olevan.

Sarjakuva ja blogi sopivat mielestäni mainiosti yhteen. Piirroksin ja muutamin voi kertoa nopeasti ja osuvasti monesta asiasta, eikä tarvitse lukea pitkiä jaarituksia, heh. Itselleni sarjakuvablogit ovat lisänneet käsitystä suomalaisesta nykysarjakuvasta ja ilahduttaneet monta kertaa joko hauskuudellaan tai hienolla tyylillään.

Muutamia suosikkejani mainitakseni:

Hilloa Hilloa!
Jupu
Ankkalapio
RobotRabbit
Domus Perkele
Mari Ahokoivu
Musta hevonen

Ja Pygmiarmeija kertoo, miten sarjakuvablogi syntyy.

Hyvistä sarjisblogeista, kuten muistakin blogeista, saa tietysti vinkata!

Tagged: Tags

5 Thoughts to “Sarjakuvablogit yhdistymässä

  1. Mietin, että siirtymä on pieni isku Vuodatukselle (Iltalehdelle), kun aika paljon suosittua sisältöä lähtee kävelemään.

  2. Erkka, ihan totta, Vuodatuksen kannalta tämmöiset liikehdinnät voivat olla aika ikäviä.

  3. Itseasiassa se Alma Median Lapin Sanomien skandaali taisi osaltaan olla vaikuttamassa siihen. Se oli kai jonkinlainen liikkeellepaneva voima kun ihmiset tajus että Vuodatus kuuluu samaan konserniin..

  4. Ok, kiitos tarkennuksesta! Kyllähän blogeissa silloin liikehdintää tapahtui ja tuotiin julki, että kyse on boikotista Alma Mediaa kohtaan, mutta en osannut nimenomaan sarjisblogien kohdalla ajatella, että kyse olisi samasta näkökulmasta.

  5. Moroo, mä löysin tossa äskettäin yhen niin hyvän paint ja artpad piirtäjän <3 aww, nätti sivusto Marde <33

Comments are closed.