Netin vaikuttavat kirjoittajat, suorat videolähetykset ja blogipikkujoulut

Kävin puhumassa pankkimaailmassa sosiaalisesta mediasta ja kuluttajien toiminnasta siellä (esityskalvot SlideSharessa). Käytin yhtenä esimerkkinä Jaiku-keskustelua, jonka Matias aloitti kommentilla “Miksi nettipankki ei näytä graafia tilin saldosta ajan funktiona? Vastaisi pohdintoihin, mihin ja milloin raha meni (vastaus iPhoneen)?”

Kyseinen keskustelu on mielestäni hieno esimerkki siitä, miten ajatukset netissä pääsevät esiin ja miten voitaisiin saada vinkkejä yritystoimintaan. Tähän liittyen nettikirjoittelusta ja sen valvonnasta voi lukea ansiokkaat ajatukset mm. Haakanalta (osa 1 & osa 1,5).

Ja kun nyt lähdin vinkkailemaan muiden teksteihin, niin Aallon Tuija on kirjoittanut hyvin otsakkeella “Sosiaalinen media vaatii asennetta“.

“Blogi on erinomainen verkkoidentiteetin perusta asiantuntijalle, joka haluaa puhutella omasta alastaan kiinnostuneita ihmisiä. Blogin perustaminen on kuitenkin vasta pieni vaiva verrattuna siihen työhön, joka on sen tunnetuksi tekemisessä. Blogin kirjoittajan on luettava ja kommentoitava muita blogeja, jotta blogsfäärissä noteerataan sen olemassaolo. Blogilistalle ilmoittaminen on yksi keino tulla näkyväksi. Mikrobloggaaminen ja Facebook -näkyvyys auttavat nekin – niiden avulla voi tiedottaa kaveripiirilleen uusista päivityksistä.”

Nettivideolähetyksethän toimivat!

Itsekin aktivoiduin ensimmäistä kertaa seuraamaan kunnolla netin kautta tullutta videolähetystä eli viime torstain eduskunnan tietoyhteiskunta-akatemiaa. Videolähetys oli koneella päällä, kun tein muita hommia, ja välillä vilkaisin Jaiku- keskustelua. Kovin tiivistä seuraamiseni ei siis ollut, mutta mieleen jäivät esimerkiksi Sulakkeen Sulka Haron (jaikuttuna & kalvot) ja Jyrki J. Kasvin (jaikuttuna & kalvot + Kasvin oma blogikirjoitus tapahtumasta, mm. Jaikun käytön huomiointi)  hyvät esitykset.

Tällaisesta nettilähetyksestä jäi kiva fiilis. Kiinnostava seminaaria jaksaa seurata netin välityksellä, mutta samalla pystyy tekemään muutakin.  Myös Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksia voisi seurata nettitelevision välityksellä Helsinki-kanavalla ja niistä jää myös tallenteet. Mikäs sen loistavampaa kuin mahdollisuus tsekata, mitä kokouksessa oikeasti puhuttiin, jos kansalaista aihe oikeasti kiinnostaa.

Martti Tulenheimo oli seurannut kokousta ja kirjaa fiiliksensä seuraavasti:

“Aika kului täysin huomaamatta ja vasta kokouksen lähennellessä loppuaan havaitsin, kuinka tarkasti olinkaan itse asiassa kuunnellut – työskennellen samalla tehokkaasti.

En jaksa uskoa, että valtuustokokousten suorana lähetyksenä seuraamisesta tulee koskaan laajojen kansankerrosten illanvietettä, mutta itse taidan kokeilla uudestaankin.

Keskustelut kulkivat sujuvina, yhteys oli ensiluokkainen ja asiat olivat jopa kiinnostavampia kuin edes vaalien aikana kuvittelin.”

Blogipikkujoulut 12. joulukuuta Weeruskassa

Blogipikkujoulut järjestetään perjantaina 12. joulukuuta, paikkana ravintola Weeruska. Kiitos pni:lle ja Virkanaiselle siitä, että ottivat tämän tapahtuman järjestelyt hoidettavaksi: näin ollen minun ei itse tarvitse hermoilla siitä, että ehdinkö paikalle heti alkuun eli kuudeksi. Se on kiva, sillä sen verran monta miittiä on pitänyt olla paikalla ajoissa. Nyt voi ottaa vähän rennommin!

Tagged: Tags

3 Thoughts to “Netin vaikuttavat kirjoittajat, suorat videolähetykset ja blogipikkujoulut

  1. Itse olen monesti aika huono seuraamaan/katsomaan/kuuntelemaan verkossa videolähetyksiä tai podcasteja tai mitään, jota ei ensin pysty silmäilemään ja sen perusteella päättämään, haluanko käyttää siihen enemmän aikaan. Toisaalta suorat lähetykset verkossa (ja tallenne siitä) on aika kova juttu, jos etukäteen tietää, että aihe kiinnostava. Haasteena on kuitenkin löydettävyys, sillä hakukoneet eivät osaa “katsoa videota” tai “kuunnella podcasteja” ja yhdistää niitä hakuihin, jos klipeille ei ole annettu tarpeeksi kattavasti metatietoja/tekstimuotoista selitystä.

  2. Hiphei, mukavaa kuulla (ja nähdä), että olen päässyt mukaan show’husi. Vaikuttaa myös, että olisin lomalla tuolloin blogimiittipäivänä. Jos vaikka tulisin kummittelemaan näin kuolleiden blogien omistajana.

  3. Tiitu, jep, tuttua se, ettei nettivideoita välttämättä jaksa katsoa: siksipä minäkin teen niin, että jos päätän höpistä videolle jotain, niin kirjoitan edes osittain samansisältöisen tekstin blogiin. Seminaarijutut ovat vähän eri asia, eli just tuo mainitsemasi “jos tietää aiheen kiinnostavan” on se oleellinen seikka. Ja oma tenhonsa on reaaliaikaisuudessa.

    Tuija koosti taannoin videobloggauksen plussia ja miinuksia, jossa näitäkin pohdittiin.

    PA, hiphei, olisipa kiva, jos tulisit miittiin, on jo niin kova ikävä sua! Ja tietysti myös blogikirjoitteluasi!

Comments are closed.