Sittenkin artikkelikokoelma?

Kävin tänään moikkaamassa Kuluttajatutkimuskeskuksen Petteri Repoa, koska hänestä on jo tähän mennessä ollut mukavasti apua ja iloa aloittelevalla jatko-opiskelijuudelleni. Hän kysyi, aionko tehdä monografian (eli yhtenäisen teoksen) vai artikkeliväitöskirjan.

En ollut oikeastaan edes ajatellut artikkeliväitöskirjan mahdollisuutta, mutta kun Petteri esitteli sen hyviä puolia, niin kieltämättä ajatus alkoi kiehtoa. Sopisi ehkä paremmin tutkimusaiheeseen ja omaan mielenlaatuuni, jos kokoaisin hyväksyttyjä, tieteellisiä artikkeleita ja näin koostaisin työni pienistä palasista sen sijaan, että yrittäisin juntata yhden ison ulos.

Jään siis puntaroimaan, miten työni lopulta tekisin.

Toki Petteriä oli muutenkin mukava nähdä. Tapasin hänet ensi kerran vuosi sitten, kun minut pyydettiin Ylen aamutelevisioon puhumaan netin kuluttaja-aktivistina. Pidin tuolloin Kuluttavasta elämästä -blogia itsekseni, eli edustin “tavallista kuluttajaa” (enhän vielä tuolloin ollut jatko-opiskelija). Petteri oli asiantuntijahaastateltavana. Nyt sitten tiet ovat kohdanneet täällä kuluttajatutkimuksen maailmassa.

Petteri vinkkari Kuluttajatutkimuksen Ruoka ja vastuullisuus -blogista, joka pitänee ottaa seurantaan. KTK:lla on muitakin blogeja, joista ainakin Asumisen kehitysareena on tällä hetkellä kohtuullisen aktiivisena.

Lounaskeskustelussa jutusteltiin mm. ubiikista ja kanta-asiakastietojen keräämisestä. Sieltäkin jäi ajatusmuruja pohdittavaksi.

Tagged: Tags