Suomen parhaat verkkosivut? – ei kiitos!

Sähköpostiini napsahti seuraavanlainen maili:

“Kuulun komiteaan, joka järjestää Verkkosivujen SM-kilpailut. Kulutusjuhla.comin www-sivuja on vihjattu www.alansaykkoset.net – sivuilla Vihjaa voittajaehdokkaista -kohdassa, joten lähetän Sinulle tämän kutsun kilpailuun.

Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailuun on ilmoittautumisaika käynnissä. Tähän mennessä kilpailuun on osallistunut yli 600 sivustoa eri sarjoissa. Ilmoittautuneita sivustoja voi käydä katsomassa osoitteessa www.suomenparhaatverkkosivut.com

Palkinnot ja säännöt löytyvät samalta kisasivulta.

Aiemmin kesällä olemme markkinoineet verkkosivukilpailua radiomainoskampanjalla yhteistyössä Radio Nrj:n kanssa ja nyt aloitamme mittavan markkinoinnin niin internetissä kuin esim. kokosivun ilmoituksilla Yrittäjälinjalehdissä.

Jo pelkästään kilpailuun osallistuminen tuo näkyvyyttä sivustollesi, koska jokainen ilmoittautunut saa sivustonsa nimen linkityksineen näkyville Osallistujat -sivullemme.

Asiantunteva raati valitsee marraskuussa parhaat sivustot, mutta myös yleisö saa äänestää suosikkinsa.

Voit osallistua meilaamalla minulle palvelun ja yhteyshenkilön yhteystiedot, tai täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ylempänä mainitulla kisasivustolla.

Osallistumismaksu on 120 euroa (yksityisiltä sivustoilta 70 euroa) + alv, muita kuluja ei ole.

Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin, meilillä tai soittaakin voi.”

Viestin allekirjoittajana oli Coperdia Oy:n markkinointiassistentti.

Välittömästi muistin, mistä tämä kuulosti tutulta. ButtUgly-Janne kirjoitti kisasta keväällä, ja kyseisessä blogissa käytiin varsin värikäskin sananvaihto, johon myös Coperdian toimitusjohtaja osallistui. Ensiksi Janne kertoi saaneensa sähköpostiin kutsun kisaan ja koki koko kisan epäilyttäväksi. Sitten Coperdia Oy pyysi häntä poistamaan kyseisen blogitekstin otsikon tai vähintään muuttamaan sitä (korjattu Beastin huomautuksesta 21.8, kiitos!).

Tämän tiimoilta en tunne minkäänlaista halua tukea koko kisaa. Kiitos vaan, jos joku on Kulutusjuhlaa moiseen vihjannut ja todella oikeasti pitää harrasteblogiamme kisaan osallistumisen arvoisena. Ennemmin kuitenkin käytän osallistumissumman esimerkiksi Google-mainontaan, jos näkyvyyttä blogille haluan.

Tagged: Tags

9 Thoughts to “Suomen parhaat verkkosivut? – ei kiitos!

 1. Uutisia

  (05.07.2007)

  Suomen Parhaat Verkkosivut-kilpailu

  Pohjanmaan Tutkimuskeskus ky (HelppoNet.fi) on mukana kehittämässä Suomen parhaat verkkosivut- kilpailun näkyvyyttä netissä. Virallisilla kilpailusivuilla olemme hyödyntäneet hakusanaoptimointia sekä muokanneet sivuston lähdekoodia

  Suomen parhaiden nettisivujen titteliä tavoittelee jo yli 500 yritystä, yhteisöä tai yksityistä henkilöä, ja lisää ilmoittautumisia tulee päivittäin. Mukana ovat muun muassa Nokia Oyj, MTV3, Viking Line ja laulajaveljekset Matti ja Teppo.

  Lähde: Hepponet.fi

 2. Jaahas, pitäisikö jäädä odottelemaan yhteydenottoa Pohjanmaan Tutkimuskeskukselta: tämäkin blogiteksti on näköjään nyt googletettaessa “suomen parhaat verkkosivut” jo aika korkealla, siinä Butt Uglyn peesissä.

  Osoittaapahan taas sen, kuinka blogit nousevat googlessa esiin ihan ilman mitään hakusanaoptimointia ja lähdekoodimuokkauksia.

 3. Miten sairaita nämä blogikirjoittajat ovatkaan ?He löytävät kaikesta syyn kehua itseään tai blokiensa erinomaisuutta.Itsekritiikki nolla.

 4. Öh, Beast, täsmentäisitkö kommenttiasi? Siis tarkoitatko, että täällä nyt jotenkin kehun itseäni tai blogiani? Vai oliko kyseessä ironinen heitto, mutta en sitä tajunnut? Vai viittaatko johonkin ihan muuhun?

  Tokihan minä pidän itseäni varsin hyvänä tyyppinä, se kyllä pitää paikkansa :)

 5. Niin, mitä kehumista tässä blogissa on ? Sisällössä vai ulkonäössä? Siihen, että blogi on noussut korkealle googlessa, lienee suuri osansa sillä, että se on linkitetty muihin blogeihin jotka taas ovat linkittäneet toisiin blogeihin. Jo muutaman ihmisen piiri saa tällä tavalla hakutuloksen nousemaan. Vai väitätkö, ettei tässä ole käynyt näin ?Onko se nyt sitten jokin leuhkimisen aihe, että verrataan hakutulosta johonkin butt uglyyn joka myös otsikointia “Pers” näkyy käyttävän. Mielestäni aika mautonta.
  Oletko hyvä tyyppi, onkin täysin eri asia, hyvin mahdollista.Lähes kaikkihan me itseämme tosin sellaisina pidämme. Myös ne mukaanlukien, jotka eivät sitä ole.

 6. Ahaa, eli tarkoitit tuota! Siis enhän minä tämän blogin erinomaisuutta kehunut, vaan tarkoitin yleisesti juuri noita mainitsemiasi seikkoja, eli eihän se Google blogin hyvyyttä mittaa, vaan jotain ihan muuta. Eli en todellakaan aikonut leuhkia omalla sijoituksella, vaan yleisesti todeta, että blogit vain just linkityksen ja ahkeran päivityksen vuoksi nousevat hakutuloksissa ylös. Siis ihan samaa mieltä ollaan :)

 7. Ok. Näin on. Mikään ei vain viitannut tähän.

 8. Jos muuten ihan tarkkoja ollaan ei ole näköjään pyydetty poistamaan blogia vaan otsikointia. Tämän sivun melko alkukommentti muuten. Kun kävin katsomassa.

 9. Viestinnällisiä väärinkäsityksiä sattuu usein ja paljon, ja blogikommentoinnissa tila on vielä rajallista. Ja minä lankean siihen uskoon, että blogin lukija tietäisi tyylini ja sen, että tiedän, miten blogit ja Google pelaavat yhteen. Hölmö oletus, myönnän.

  Ja korjasin tuon virheellisen kohdan, kiitos!

Comments are closed.