Ärsyttävää kirjautumispakottamista

Blogger meni ja uudisti jälleen kerran kommentointisysteemiään. En ensiksi ajatellut kyseessä olevan sen merkittävämpi muutos, mutta se paljastui yllättävän ärsyttäväksi (kiitos vaan taas havainnoista, Erkka!).

Blogger tarjoaa nyt kommentoijalle seuraavan näkymän, mikäli blogin ylläpitäjä on sallinut kommentoinnin kaikilta:

 

 

 

 

 
Ei Google-tiliä? Kirjaudu tässä.
Voit käyttää myös Blogger-tiliäsi.

 

 

Aiemmin kommentoija pystyi laittamaan “Kutsumanimi” -kohdan tilalle oman nimensä ja linkin mille tahansa sivustolle. Nyt ne blogaajat, jotka haluaisivat kommentoida käyttäen tätä vaihtoehtoa, eivät voi jättää omaa linkkiä, vaan joutuvat tyytymään pelkkään kutsumanimeen tai kirjautumaan Googlen/Bloggerin tilin kautta.

Itse olen Mari Koo-nimellä kommentoidessani tottunut jättämään linkin tähän blogiin tai mahdollisesti Kulutusjuhlaan. Onneksi se on edelleen mahdollista muissa blogiohjelmissa.

Yleisesti ottaen on ärsyttävää, että käyttäjiä “pakotetaan” tiettyyn järjestelmään. Bloggerin profiilisivu on yleisesti ottaen varsin turha, sillä ennemmin useimmiten pomppaisin suoraan blogiin. Minulla on Bloggerissa kaksi profiilia eli molemmille blogi-identiteeteilleni (Marinadi ja Mari(nadi) Koo), mutta Blogger-blogien kommentoinnin vuoksi poukkoilu näiden välillä tuntuu typerältä.

Myönnetään, että olen nyt laiska enkä jaksa perehtyä, mitä mahdollisissa virallisemmissa tiedonannoissa Blogger on kertonut näistä “kehitysaskeleistaan”. Oletettavasti jotain spämmikommenttien vähentämistä tms.

Monessa muussakin paikassa on toki nähtävissä halu “omia” käyttäjät juuri sille sivustolle. Minä vain jääräpäisesti haluan pysytellä mukamas riippumattomampana ja pitää esimerkiksi tätä blogia netti-identiteettini pääpaikkana. Siksi mieluummin jakaisin osasia täältä myös muualle sen sijaan, että perustan jotain kokonaan uutta jonnekin muualle.

Näihin omiin nettisivustoihin liittyen tänään uutisointiin, etteivät yksityishenkilöt ole innostuneet odotetusti varaamaan fi-päätteisiä tunnuksia. Enpä varsinaisesti asiaa ihmettele. Monella varmasti into tyssähtää siinä vaiheessa, kun pitäisi antaa nimipalvelintiedot. Minä ainakin henkisesti olisin ennemmin varannut domainin ja sitten ryhtynyt ihmettelemään, miten sen julkaiseminen teknisesti oikeasti onnistuu.

Ficoran sivuilta löytyy toki esimerkiksi kattava lista palveluntarjoajia, mutta jos ei ole nettisivujen kanssa ollut tekemisissä, niin varsin hankalaa tuo olisi. Ei siis ainakaan itseltäni olisi onnistunut tämänkään blogin perustaminen fi-tunnuksen alle, eli ilman osaavia tuttuja olisin varmasti vieläkin ilman tätä sivustoa.

Palveluntarjoajat käyttävät vielä varsin teknistä kieltä omilla nettisivuillaan, joka tekee asiasta vielä vaikeamman.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Ärsyttävää kirjautumispakottamista

  1. Ymmärrettäväksi perusteeksi saattaisin ostaa spämmineston. Ylipäänsä en pidä Bloggerin oudon näköisestä kommentointisivusta enkä sitä myöden koko höskästä liiemmin.

  2. Sinällään se spämminesto vaan tuntuu tässä vaiheessa turhalta, sillä itselleni ei ole viime aikoina tullut spämmikommentteja Bloggeriin, vaikka CATHCPAnkin otin pois. Bloggerin kommentointisivu ei minuakaan niin suuresti miellytä. Mutta Blogger itsessään on aika helppokäyttöinen ja viime aikoina on myös muuten toiminut, joten siksi olen sitä joillekin aloitteleville blogaajille joskus suositellut. Mutta pitänee vähentää sitäkin suosittelua…

Comments are closed.