Kulutusjuhla voitti oman kategoriansa Blogit kunniaan -kisassa

Muokattu seuraavana aamuna eli mm. linkkien lisäilyä

Digitodayn Blogit kunniaan 2008 -kisa sai lopputuloksensa illalla, ja luotsaamani Kulutusjuhla voitti yleisöäänestyksen Yhteiskuntablogit-sarjassa. Kivaltahan se tuntuu, että monen mielestä Kulutusjuhla oli tuon kategorian blogeista näin ansiokas! Ja kunniakirjan lisäksi melkoinen yllätys oli se, että sain palkinnonkin eli kannettavan tietokoneen.

Tietysti itse kisasta ja järjestelyistä voisi vielä hieman rutista, mutta jääköön. Toki blogistanian kannalta olisi edelleen kiva saada kunnon selvitys siitä, miten ne yleisöäänestykseen päätyneet blogit lopulta valittiin. Sen perusteella, mitä illan mittaan aiheesta juttelin, niin sain käsityksen, että kullekin tuomariston jäsenelle oli läiskäisty kutakuinkin sata ehdotettua blogia eteen ja kehotettu valitsemaan niistä suosikit.

Moni oli ilmeisesti samaa mieltä kuin Karhuherra, eli omia suosikkiblogeja ei äänestyksen ehdokkaiden joukosta löytynyt.

Lisäys eli muita kirjoituksia aiheesta:

Kulutusjuhla-yhdistys käyntiin

Kulutusjuhlan kannalta tunnustus oli lopullinen sysäys sille, että saimme päätettyä Kulutusjuhla-yhdistyksen perustamisesta. Ajatus on itänyt minun ja pikkuveljeni (Kulutusjuhlan Eko-Matti) mielessä oikeastaan siitä lähtien, kun Kari Haakana (jonka raati palkitsi nyt parhaasta blogista) kirjoitti kulttuurilehtitukien jaosta.

Jonkinlainen väylä saada Kulutusjuhlan kaltaisen nettijulkaisun tekemiseen resursseja tuntuisi järkevältä, mutta kuitenkaan selvästi kaupalliseen toimintaan en kyseistä blogia halua valjastaa. Yhdistyksen alla nettijulkaisua voitaisiin tehdä riippumattomammin, ja samalla mahdollistuisivat erilaiset yhteistyökuviot ym. mahdolliset “vakavammin otettavammat” toiminnot kuin mitä pelkän blogin alla voi tehdä.

Näin ollen pidämme yhdistyksen perustamiskokouksen nyt perjantaina 30. päivä klo 19. Samalla juhlimme myös Kulutusjuhlan kisavoittoa, ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, kun vain laittaa minulle sähköpostia.

Tagged: Tags

2 Thoughts to “Kulutusjuhla voitti oman kategoriansa Blogit kunniaan -kisassa

  1. Paluuviite: Blogispotti.fi
  2. Tuohon Tepon tekemään Blogispotti-kommenttiin: siis ajatus yhdistykseen virisi tuosta Haakanan pohdinnasta tukirahojen jaosta, on sitten eri asia, haetaanko nimenomaan kulttuurilehtitukea vai jotain muuta 🙂
    Mutta siis periaatteessa mielestäni Kulutusjuhlan kaltainen blogi voisi olla rinnastettavissa pienlehtiin. Muut saattavat tulkita asian eri tavoin, joten tuen saaminen voi olla käytännössä vaikeaa.

Comments are closed.