Osta hyvä Sveitsi- ja kulutusblogi!

Yrittäjänä toimimisen yksi vaikeimmista puolista on minulle myynti. Se, että tarttuu puhelimeen ja kauppaa ideaansa jollekin.

Koska se on vaikeaa, niin ajattelin kokeilla, jos blogistani olisi konkreettista apua ensi vuoden tekemisiäni ajatellen.

Olen siis muuttamassa tammi-kesäkuuksi Sveitsiin. Ruokarahat pitäisi tienata, ja jonkin verran juttuja on jo ideoituna. Mutta minulle tietysti sopisi erittäin hyvin se, että pitäisin blogia Sveitsin kokemuksistani jollekin yritykselle, medialle tai muulle taholle sovittua korvausta vastaan.

Onko Sveitsi luomun ja pyöräilyn edelläkävijä?

Erityisesti tietysti aion havainnoida kuluttajan elämää ja arkea: miten vähittäiskauppa toimii? Ovatko luomu- ja lähituotteet niin hyvin saatavilla kuin Suomeen asti väitetään? Kuinka kalliiksi eläminen Euroopan kalleimmaksi väitetyssä maassa tulee? Millaisia ovat Baselin palvelut? Löytyykö lempikahvila ja -leipomo? Miten Sveitsissä huomioidaan ympäristönäkökulmat?

Ja tietysti myös matkanteosta. Kun nyt kerran tuonne lähdetään, niin oletettavasti myös ajellaan junalla eri paikkoihin ja katsellaan ympäriinsä. Lisäksi Basel väittää olevansa yksi Euroopan parhaimpia pyöräilykaupunkeja, ja tietysti ihan fillaroinnin ilosta varmasti rullailen kaksipyöräisellä.

Epäilemättä elämään mahtuu myös taidetta. Olenhan lähdössä Sveitsiin kumppanin vuoksi ja hänen ansiostaan. Puolen vuoden ajan kotimme on siis ateljeesäätiön kautta taiteilijan saama residenssi Arlesheimissa, noin kymmenen kilometrin päässä Baselin keskustasta.

Ideoita ja vinkkejä, kiitos!

Nyt vain pitäisi saada blogi-idea myydyksi. Olen parilta aiemmista touhuista tutulta taholta kysäissyt, mutta heitä ei ymmärrettävistä syistä juuri tällainen kiinnosta.

Mutta haluan uskoa, että on joku sivusto tai yritys, jota kiinnostaisi, mutta jota en vain osaa lähestyä.

Joten siis: osaatko sinä ideoida, kenelle ideaani esittelisin? Vai edustatko jopa itse sellaista tahoa, jolle Sveitsi-blogini voisi tuottaa arvoa?

Ideoita saa esittää kommenttiosastolle, sanaa saa levittää ja lisää kysellä. Tietysti voi pistää myös sähköpostia (mari.koistinenATviestimieli.fi) tai soittaa (050-5526577).

Ja toki voi tiedustella ihan perusjuttujenkin kirjoittamista, mikäli Keski-Euroopan teemat kiinnostavat.

Tagged: Tags

7 Thoughts to “Osta hyvä Sveitsi- ja kulutusblogi!

 1. Onko Sveitsillä lähetystöä tai jotain matkailunedistäjää Suomessa? Kiinnostaisiko niitä?

 2. Hei, Basel on kiva kaupunki. Olen aina tykännyt rajakaupungeista, niistä pääsee niin helposti moneen paikkaan.
  Kävin siellä joskus taannoin, ja mieleen jäi eläintarhan lisäksi semmoinen ihmisen kokoinen kaupunki. Tietysti, riippuu mitä arvostaa, itsehän en ole suurkaupunki-ihminen.

  Noin muuten ei tule yhtäkkiä mieleen kuin “Suomen ystävät Sveitsissä”, mutta ne taitaa tehdä enemmän juttuja toiseen suuntaan. Mutta ehkä siellä olisi jollakulla ideoita. http://www.svff.ch/magazin/

 3. Zepa ja Stazzy, kiitti! En ole vielä onnistunut löytämään kauhean näkyviä Tule Sveitsiin, suomalainen! -sivustoja, mutta ehkä niitä vielä pompahtaa 🙂 TAi sit pitää vaan aloittaa sellainen oma Sveitsi-puffaus 🙂

  En ole koskaan edes Sveitsissä käynyt, mutta Basel kyllä vaikuttaa oikein sopivalta ja muutenkin mukavalta.

 4. Tarjoa juttusarjaa jollekin naistenlehdelle: “Tätä tämä on Sveitsissä” Ajatus on kulunut, tiedetään, mutta toimii. Ihmiset tykkäävät tirkistelllä toisten elämään, oli se elämä sitten Suomessa tai Sveitsissä. Ammattiyhdistysten nettisivut?

 5. Miten olis yle? Noorahan kirjoitti blogia Berliinistä siellä ollessaan, jos vaikka Uusi Musta tykkäis tälläsestä?

 6. En tiedä, kuka ostaisi kokonaisen blogin, mutta keväällä vaalien alla voisi esim. johonkin poliittiseen lehteen tai sanoma-/yleisaikakauslehteen, tulokulmista riippuen ehkä useampaankin, upota juttu sveitsiläisestä suorasta demokratiasta: miten se toimii, toimiiko se, ja onko se nyt sitten jotain hienoa.

  Itseäni kiinnostaisi (jos tällaisesta asetelmasta ylipäätään voi saada jotain irti) vaikkapa sellainen kulma kuin onko kansalaisaktiivisuus (esimerkiksi kuluttaja-aktiivisuus) sveitsiläisille kenties poliittisen systeemin vuoksi jotenkin luontaisempaa, vai onko päinvastoin niin, ettei muu aktiivisuus niinkään jaksa innostaa, jos (?) “tärkeisiin asioihin” voi vaikuttaa “riittävästi” jo äänestämällä. Eli: “Miltä näyttää sveitsiläinen kansalaisyhteiskunta pohjoismaisin silmin?”

  (Baselissa olen itse viettänyt puolisen tuntia kävellen rautatieasemalta sinne ja takaisin junanvaihdon välissä, ja ehtinyt ihastua näkemääni. Lupaavalta vaikuttaa.)

 7. Marinka, Tarza ja Joku, kiitos kommenteista. Kirjoitan toki Sveitsistä ihan perusjuttuja niin lehtiin kuin muuallekin, todennäköisesti myös Uusi Musta -sivuille (tai näin ollaan alustavasti juteltu). Juttuja tulee siis toivon mukaan esim. lähi- ja luomutuotannosta, pyöräilystä, Sveitsissä asuvista suomalaisista, taidemessuista… Näitä en vain ole niin hirveästi vielä suunnitellut, kun tuntuu helpommalta tehdä se sitten paikan päällä.

  Blogi on vähän eri hommaa: ajatuksenani tietysti on se, että jos joku siitä maksaisi, niin tulisi tehtyä myös itselle muistiin tekstejä. Epäilen, etten ihan vain huvikseni jaksa blogia pitää. Eli siis joku taho saisi sisällön, mutta samalla se motivoisi itseäni ylläpitämään kunnollista blogia itsellenikin. Vielä ei siis ole tästä kauppoja syntynyt, mut katellaan 🙂

Comments are closed.